Salonta: Seară binecuvântată pentru poporul ales
Adăugată de sorinpetrache in 12/11/2012, citită de 1.917 ori
Autor: Sorin Petrache, Categorie: Diverse
Salonta: Seară binecuvântată pentru poporul ales

”Blestemat să fie oricine te va blestema și binecuvântat să fie oricine te va binecuvânta” – spune patriarhul Isaac fiului său Iacov binecuvântat de Dumnezeu cu numele Israel care, în traducerea Sfintei Scripturi a Vechiului și Noului Testament (Geneza 32:28) semnifică: ”<Cel ce se luptă cu Dumnezeu>, căci ai luptat cu Dumnezeu și cu oameni și ai fost biruitor”.

Însuflețiți de acest mesaj divin de binecuvântare, care stă la temelia formării poporului Israel, creștinii din Salonta au dedicat lui Dumnezeu o seară specială de laudă și închinare pentru mântuirea tuturor evreilor prin Jertfa Domnului Isus Hristos. În juruința sa făcută înaintea Creatorului Suprem, patriarhul Iacov recunoaște pe Domnul ca Dumnezeul său personal și pecetluiește acest jurământ cu o piatră – un stâlp de aducere-aminte, iar locul acela l-a numit Betel, adică Casa lui Dumnezeu și poarta cerurilor. Acest nume, ”Betel”, a fost ales în urmă cu 15 ani și de adunarea Bisericii baptiste române din Salonta (pastor Aurel Galchiș) care a găzduit duminică, 11 noiembrie, slujba divină de binecuvântare și mijlocire pentru mântuirea poporului evreu. Cântecele și poeziile evreiești interpretate de Orchestra de mandoline EuroStrings a orașului Salonta (dirijor Teofil Marișcaș), împreună cu Grupul de laudă și închinare al tinerilor creștini din Biserica baptistă ”Betel” (coordonat de Cosmin Tocai și Andrei Crețu, împreună cu pastorul Florin Cociubei) au binecuvântat lucrarea de mântuire deschisă în inima poporului Israel de Dumnezeu, prin Jertfa Fiului Său Isus Hristos.

După încheierea programului din seara de bucurie în părtășie cu Duhul Sfânt al lui Dumnezeu, tinerii creștini și familiile lor din Biserica ”Betel” au trecut din nou la treabă, într-un nou început: pregătirea minuțioasă a Concertului de colinde ”Călătorim cu Isus către Cer”. Evenimentul este organizat în colaborare cu Primăria municipiului Salonta, condusă de ing. Török László și este programat la Casa de Cultură ”Zilahy Lajos” (director Carmen Laza) pentru duminica din 16 decembrie. Intrarea la concertul de colinde, care va începe la ora 16:00, va fi gratuită iar repertoriul vocal-instrumental la care sunt invitate să participe, alături de toate bisericile din Salonta, biserici din Arad, Avram Iancu, Batăr, Hidișelu de Sus, Micherechi (Ungaria), Petid, Talpoș, Tămașda, Tăut, Tinca, Tulca, se va adresa unui public cosmopolit.

Sorin PETRACHE (Foto: Andrei Crețu)


Știre preluată de pe www.crisana.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni