John Piper critică teologia prosperității
Adăugată de AdaMirela in 27/10/2012, citită de 1.909 ori
Autor: Vio Pop, Categorie: Diverse
John Piper critică teologia prosperității

Pastorul John Piper, cunoscut pentru felul lui incisiv de a predica, a lansat un video format din mai multe predici ale sale, în care vorbește despre relaţia creștinului cu banii, și respinge teologia prosperității. El este cunoscut de mai mulți ani ca critic al teologiei prosperității.

Potrivit lui John Piper, Isus a vorbit de mai multe ori despre bani decât despre rai și iad, și a vrut să arate că acest aspect ar trebui să fie o prioritate în viața creștină. El a amintit pasajul din Matei 6:21 ,în care spune: “ Pentru că unde este comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră.”

Predicarea trebuie să renunțe la filosofia de viață a americanilor: “Visul american”, în care prosperitatea este un obiectiv. Banii trebuie să fie un instrument folosit pentru a lăuda pe Dumnezeu. “Bani nu sunt comoara noastră. Hristos este comoara noastră.”

John Piper citează, de asemenea, mai multe pasaje biblice pentru a contextualiza mesajul său și subliniază Psalmul 63: “Bunătatea Ta preţuieşte mai mult decât viaţa”.

 

http://youtu.be/mJvicAggoaY


Știre preluată de pe stiricrestine.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni