Hrană divină pentru sufletul studenților
Adăugată de sorinpetrache in 06/10/2012, citită de 1.341 ori
Autor: Sorin Petrache, Categorie: Diverse
Hrană divină pentru sufletul studenților

SIBIU/BIHOR

HRANĂ DIVINĂ PENTRU SUFLETUL STUDENȚILOR

Creștinii din municipiul Salonta se numără printre principalii parteneri ai Fundației Misiune Fără Frontiere din România, parte a Fundației creștine internaționale „Mission Without Borders” cu sediul la Sibiu. Declarația aparține managerului de țară Eugen Macavei și a fost făcută săptămâna trecută la Sibiu, cu prilejul lansării celui de-al cincilea transport de Biblii – Sfânta Scriptură a Vechiului și Noului Testament pentru tineri și copii.

Cele 1.050 de Biblii au sosit miercuri, 3 octombrie, la Centrul pastoral și de misiune creștină al Bisericii Baptiste Betel din Salonta (în care sunt incluse biserici din localitățile Salonta, Mădăras, Mărțihaz, Avram Iancu, Ghiorac, Ianoșda, Homorog, Bălnaca, Sântelec, Hidișelu de Sus și Micherechi-Ungaria, păstorite de Aurel Galchiș, Florin Cociubei, Mihai Cociubei, Petrică Crețu, Flaviu Tocai și Cristian Vidican). Hrana divină este destinată gratuit și exclusiv sufletelor elevilor din școlile orădene și studenților din centrele universitare Oradea și Arad, în special celor din facultățile laice. Acest transport ridică la 9.000 de exemplare numărul de Biblii oferite salontanilor de Fundația Misiune Fără Frontiere din România (Mission Without Borders - M.W.B.) pentru a fi distribuite gratuit în județul Bihor și în localitățile limitrofe din țară și din Ungaria. ”Județul Bihor și Salonta, în mod special, se numără printre partenerii de prim-rang din cadrul Programului misionar de evanghelizare prin distribuție gratuită de biblii pentru adulți, tineri și copii, ne-a declarat Eugen Macavei, managerul Fundației M.W.B. România (foto dreapta). Din anul 2010 până în prezent au fost distribuite gratuit în România 170.000 de Biblii. Dintre acestea, 9.000 de exemplare au fost oferite cu toată dragostea și încrederea creștinilor din Salonta pentru misiuni specifice de evanghelizare în spațiul laic”. Anul viitor, Fundația misionară internațională ”Mission Without Borders” are în vedere pregătirea unui nou transport de 5.000 de Biblii pentru Centrul pastoral și de misiune creștină al Bisericii Baptiste Betel din Salonta. Misiunile de evanghelizare prin distribuție gratuită a Bibliei - Sfânta Scriptură a Vechiului și Noului Testament se vor axa pe acțiuni în centrele universitare creștine și laice din Cluj-Napoca, Oradea, Arad și Timișoara. Managerul de proiecte misionare creștine, Vasile Iuga (foto stânga), a subliniat importanța asumării responsabile a distribuirii gratuite a Bibliilor în contextul unor experiențe neplăcute raportate de misionarii creștini din diferite zone ale României. Un astfel de caz se consumă de doi ani și în comuna Mădăras unde Gheorghe Lăzău (zis Mailingher) continuă să distrugă Biblii și să le arunce în curtea Bisericii ”Credința” din localitate, în special în timpul sărbătorilor creștine. În ciuda sesizărilor făcute la poliție, fanaticul religios se laudă cu distrugerea a 34 de Biblii pe care le aruncă fie în curtea Bisericii din Mădăras, fie în curtea celei din Salonta. Ultima distrugere și profanare a Bibliei a fost realizată de Gheorghe Lăzău la începutul lunii septembrie.

”Sponsorii internaționali ai fundației continuă să se dăruiască cu tot sufletul acestei misiuni de amploare națională iar efortul financiar este evident. La fiecare Biblie distrusă de o minte iresponsabilă, se tipăresc alte 1.000 de exemplare noi și gratuite. Dorința tuturor celor implicați în acest proiect fără precedent este ca Vestea Bună a Mântuirii sufletului omenesc prin Jertfa Domnului și Dumnezeului nostru Isus Hristos să ajungă în casele românilor care au înțeles că sensul existenței umane este mai presus de orgolii, de dogme sau de materialul efemer”, ne-a declarat Vasile Iuga, manager de proiect M.W.B România.

Sorin PETRACHE


Știre preluată de pe www.crisana.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni