SUA: În fiecare lună 1.500 de pastori își dau demisia din pastorație
Adăugată de AdaMirela in 05/06/2012, citită de 2.733 ori
Autor: Vio Pop, Categorie: Diverse
SUA: În fiecare lună 1.500 de pastori își dau demisia din pastorație

Mulţi pastori, din cauza problemele economice şi de sănătate, se lasă de pastoraţie, și preferă să stea departe de această activitate.

Un studiu făcut de Christianity Today, din Statele Unite, arată că există o rată mare de “licenţe” de păstori.

Un alt studiu făcut de Institutul Francis Schaeffer arată că în fiecare lună peste 1.500 de pastori părăseasc lucrările lor din cauza epuizării morale, spirituale şi chiar din cauza dezacordurilor cu biserica.

Principalele probleme cu care se confruntă aceşti păstori sunt depresia, stresul, lipsa de pregătire pentru lucrare, lipsa de seminare de instruire pentru criza financiară.

Rezultatele studiului sunt următoarele:
70% dintre păstorii recunosc că suferă de depresie şi stres;
80% dintre ei nu se simt pregătiţi pentru lucrare;
70% spun că au citit Biblia doar atunci când și-au pregătit predicile lor;
40% au avut aventuri extraconjugale;
Susținerea financiară din partea bisericilor s-a redus cu 30%.

Consecinţele sunt următoarele:
1.500 de pastori se lasă de pastorație în fiecare lună;
Numărul bisericilor care caută păstori este de două ori mai mare decât în anul 2005;
De la 2 la 3 ani este timpul mediu în care slujește un pastor şi apoi se lasă sau se implică în alte lucrări.


Știre preluată de pe stiricrestine.ro
Amin!!
Adăugat în 06/06/2012 de AdaMirela
1500 de pastori , trist .............
Adăugat în 07/06/2012 de CamaraBeniamin88
Apostolul Pavel spune in:
Efeseni 4:11 Şi El a dat pe unii apostoli; pe alţii, proroci; pe alţii, evanghelişti; pe alţii, păstori şi învăţători,pentru desăvârşirea sfinţilor, în vederea lucrării de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos.Galateni 1:1 Pavel, apostol nu de la oameni, nici printr-un om, ci prin Isus Hristos şi prin Dumnezeu Tatăl care L-a înviat din morţi. 1 Corinteni 12:4 Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn;sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. 1 Corinteni 12:28 Şi Dumnezeu a rânduit în Biserică, întâi, apostoli; al doilea, proroci; al treilea, învăţători; apoi, pe cei ce au darul minunilor; apoi, pe cei ce au darul tămăduirilor, ajutorărilor, cârmuirilor şi vorbirii în felurite limbi.

Vedem ca EL ii da si pe unii si pe altii,si pe apostoli, si pe pastori,si pe proroci si tot EL ii pune si in slujba, NU sunt alesi de oameni prin voturi si NU au nevoie de diplome , ci au nevoie de daruri duhovnicesti si de putere de sus pentru a reusi in slujire, nu de putere care vine de jos prin scoli teologice si diplome. O mare diferenta intre ele.Cand Domnul pune in slujba pe cineva,nu pune Biserica sa voteze daca e de acord cu alegerea Lui; cand l-a ales pe Pavel nu i-a pus pe cei din Biserica sa-l voteze si ei; cand oamenii incep sa-si aleaga slujitorii intra pe ceea ce spune Pavel in 2 Timotei 4:3...îşi vor da învăţători după poftele lor. Cand e data la pamant randuiala lui Dumnezeu din 1 Corinteni 12:28 si nu mai avem intai apostoli,al doilea prooroci,al treilea invatatori si se pune o alta randuiala gen piramidala,lumeasca, ( ex : presedinti,vicepresedinti,secretari,etc...) rezultatele vor fi pe masura.

Este o mare diferenta dintre slujitorii din Efeseni 4:11 pe care ii da Domnul si slujitorii pe care ii dau scolile teologice. Cand Domnul alege pe cineva in slujire ii da si putere de sus si duh de descoperire si e invatat de El . Galateni 1:11 Fraţilor, vă mărturisesc că Evanghelia propovăduită de mine nu este de obârşie omenească; pentru că n-am primit-o, nici n-am învăţat-o de la vreun om, ci prin descoperirea lui Isus Hristos. Mare diferenta intre ceea ce numesc astazi organizatiile religioase termenul de "pastori" si ceea ce vorbea Pavel in Efeseni 4:11.Termenul de "pastor" nu mai apare niciunde in Noul Testament,doar in Efeseni 4:11 prezbiterii sunt numiti si pastori. Slujba de pastorire,de priveghere,supraveghere revenea prezbiterilor;vom vedea asta si atunci cand Pavel nu cheama pastorii din Efes,ci prezbiterii care pastoreau: Fapte 20:17 Însă din Milet, Pavel a trimis la Efes şi a chemat pe prezbiterii bisericii,28 Luaţi seama, dar, la voi înşivă şi la toată turma peste care v-a pus Duhul Sfânt episcopi, ca să păstoriţi Biserica Domnului, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său.; inclusiv Apostolul Petru se numeste tot prezbiter 1 Petru 5:1 Sfătuiesc pe prezbiterii dintre voi, eu, care sunt un prezbiter ca şi ei, un martor al patimilor lui Hristos şi părtaş al slavei care va fi descoperită:păstoriţi turma lui Dumnezeu care este sub paza voastră, nu de silă, ci de bunăvoie, după voia lui Dumnezeu; nu pentru un câştig mârşav, ci cu lepădare de sine. Dupa Noul Legamant prezbiter=supravegheator,priveghetor,episcop,pastor . Pastorul nu este ierarhic deasupra prezbiterilor; asta ar insemna ca pastorii de azi ar fi deasupra lui Petru,care s-a numit prezbiter si nu pastor.

Harul si pacea sa va fie inmultite prin cunoasterea Lui.
Adăugat în 10/06/2012 de Emmanuel79
nu pastorii ne duc in cer!cCi credinta personala prin Duhul Sfint.Sa citim Habacuc 3.Da, ei au menirea sa ne indrume pe drumul spre cer dar nu lor li se cade acest mare har ci Domnului Christos
Adăugat în 10/06/2012 de sanda_tulics
Inainte pastorii erau foarte rari, acuma sunt o imensitate si e si normal sa mai si abandoneze ca doar cei pusi de Dumnezeu in slujba Lui au voloarea si menirea de a merge mai departe.
Domnul sa-Si intareasca slujitorii Lui!
Adăugat în 10/06/2012 de mesarosmary
Cand Dumnezeu investeste in slujitorii Lui le da si putere de sus , dar cand oamenii investesc in ei prin scoli teologice nu pot sa le dea putere de sus, decat putere de jos, adica diplome , cu care nu se pot lupta cu duhurile necurate si cu capeteniile intunericului .
Adăugat în 13/06/2012 de Emmanuel79
Doamne,mila Ta sa coboare peste noi,traim vremurile din urma si diavolul incearca sa doboare cat mai multi,doar mila Ta Parinte Bun ne poate tine,indura-te de toti cei ce te-au iubit,intoarce-ti prinsii de razboi si nu ingadui celui rau sa piarda sufletele ce odata te-au urmat,iar noi cei ce auzim aceste vesti sa ne cercetam in Lumina Cuvantului Sfant,sa ne dorim tot mai mult sa ramanem credinciosi pana la sfarsit.,,Invata-ne sa ne numaram bine zilele ca sa capatam o inima inteleapta,DOAMNE.AMIN"
Adăugat în 14/06/2012 de Ivanliliana27
NU ESTE DE MIRARE CA MULTI ASA ZISI PASTORI ABANDONEAZA ,PENTRUCA TOTI ACESTIA AU FACUT DIN VASTIREA EVANGHELIEI O AFACERE SI CIND AFACEREA NU A MAI MERS AU DAT BIR CU FUGITI. NUMAI UN SUFLET CHEMAT DE DUMNEZEU SI PREGATIT DE EL IN ODAITA ,NUMAI UN ASTFEL DE CREDINCIOS POATE LUCRA IN VIA DOMNULUI SI ACEASTA SA ADUCA ROADA. DE FAPT DOMNUL ISUS A SPUS ,FARA BANI ATI PRIMIT FARA BANI SA DATI,DR ACESTIA AU FACUT DIN VESTIREA EVANGHELIEI O AFACERE. CEI CHEMATI DE DOMNU NU VOR ABANDONA NICIODATA LUCRAREA DOMNULUI. SI CE BINE AR FI SA NU MAI FIE OPORTUNISTI IAR CEI CE VSTESC EVANGHELIA SA O VESTEASC FINCA ASA LEA PORUNCIT DOMNU
Adăugat în 25/06/2012 de Isaru_nicolae
Frate Emanuel79,ca bine ai scris. Chiar ma gandeam zilele trecute la acest subiect(pastorii),si intrebarea mea era cum de s-au lasat crestinii vrajiti de alte invataturi omenesti,in loc sa mearga pe urmele lui Pavel-care la randul lui calca pe urmele lui Hristos Isus. Tin sa te imbarbatez ca sa mergi mai departe in lumina pe care ai primit-o in Hristos,caci acest Hristos care a inceput in tine va si termina daca vei birui pana la capat,iar daca in vremea lui Ilie erau alti 7.000 ca el,in vremea noastra sunt multi mai mult,caci Dumnezeu este acel care isi zideste Biserica. In acelasi timp te intreb eu pe tine : Il iubesti tu pe Isus......?......il iubesti tu pe Isus.....?......il iubesti tu pe Isus.....?.......atunci paste oile Lui,caci asa fac si eu,chiar daca nu sunt un pastor cu diploma-ci un simplu usier.....dar cel care se roaga in ascuns lui Dumnezeu(citeste cele 4 evangheli si vezi unde se ruga Isus)-va primi tot in ascuns si raspunsurile de la Dumnezeu,caci raspunsurile din partea lui Dumnezeu sunt duh si viata...cine are urechi si ochi sa asculte si sa vada ceea ce Duhul vorbeste.........tocmai de aceea nu se mai cunoaste partasia intima cu Mirele nostru,caci noi suntem mai tot timpul carnali si nu putem intelege aceste lucruri. Am scris asa ca sa te provoc(pe tine care citesti aceste randuri) la o viata si mai ascunsa in camaruta ta-ca sa poti fi pregatit pentru ora din noapte in care se va arata Hristos sa-si ia Mireasa . Sa ne intoarcem la conducerea pastorala,deci pastorul conduce adunarea. Nu vi se pare caci tot astfel isi conduce "biserica" si papa de la Roma,si presedintele fiecarei tari,si propietarul fiecarei companii...etc...deci toate sunt conduceri de tip papal-adica omenesti-pamantesti-de jos,iar nu de sus. Deci cine are ca Pastor pe Hristos iL va auzi si automat iL va si urma in toate caile sale. Pentru un studiu mai complet va sugerez toate cartile lui Wachman Nee. Am inceput sa studiez inca din primele zile de credinta aceste carti concomitent cu Sfintele Scripturi care este Cuvantul Lui Dumnezeu,iar Duhul Sfant a Lui Dumnezeu care este Duhul Adevarului m-a tinut si m-a zdrobit ca sa pot sa-L las pe El ca si Domnul si Mantuitorul meu in orice parte a inimii mele,caci intradevar rugaciunea este o taina asa cum este si Hristos-Biserica,iar aceasta taina este descoperita doar intr-un duh sarac(zdrobit). Ma rog Domnului ca toti cei nascuti din nou sa aibe parte la lungimea-adancimea-largimea si inaltimea puterii slavei Sale. Iar aceeasi putere de inviere care L-a inviat pe Hristos Isus sa o dorim ravarsandu-se in vietile noastre personale,de familie si de adunare. Amin.
Adăugat în 03/07/2012 de savu.nicu
Opțiuni