Ştiri pe scurt din ISRAEL (partea 1)
Adăugată de Aurelian in 04/05/2012, citită de 4.168 ori
Autor: Antje Naujoks, Categorie: Știri din Israel
Ştiri pe scurt din ISRAEL (partea 1)

         Anul 2011 s-a încheiat pentru Israel cu multă teroare, deoarece s-au înre­gistrat 81 de incidente în luna decem­brie şi 44 în noiembrie. În zona din jurul Ierusalimului s-au numărat 24 de acte teroriste în luna decembrie şi 7 în luna anterioară. La graniţa cu Fâ­şia Gaza, numărul atacurilor a cres­cut de la 11 la 30. În Cisiordania s-a ajuns la 26 de acte violente motivate de terorism.

         În anul 1995, femeile au obţinut ac­ces la unul din ultimele domenii spe­cific masculine ale armatei israeliene, şi anume acela de pilot de luptă. În anul 2011, între cei 168 de piloţi calificaţi, pentru prima oară s-au numă­rat şi cinci femei.

         Un grup de studenţi israelieni se nu­mără printre cele 20 de echipe din întreaga lume care vor participa în 2013 la «Solar Decathlon», un con­curs pentru eco-arhitectură ce va avea loc în China. Ei vor construi o casă care produce mai multă energie decat consumă.

         Procuratura statului Israel s-a de­cis să îl acuze de corupţie pe fostul prim-ministni Ehud Olmert, împreu­nă cu alte 17 persoane, printre care şi fostul primar al Ierusalimului, Uri Lupolianiski.

         Un studiu efectuat la nivel internaţio­nal a relevat faptul că este mai scump să locuieşti la Tel Aviv sau la lerusa­lim deca la New York. Tel Avivul şi Ierusalimul ocupă în acest clasament locurile 32 şi 36, în timp ce renumitul oraş american New York se află abia pe locul 46.

         28% dintre israelieni au varsta sub 14 ani. Din cauza aceasta Israelul este considerat a fi unul din cele mai «tinere» state occidentale, număran­du-se printre cele care au în medie mai mult de 17% minori.

         Podul Allenby reprezintă trecerea de frontieră cel mai des folosită între Israel şi Iordania. În anul 2011 au fost înregistrate peste 1,2 milioane de treceri ale frontierei. Aproximativ 580.000 de călători au traversat po­dul în direcţia Cisiordaniei şi peste 630.000 în direcţia Iordaniei.

         Un frate şi o soră care studiază la Universitatea din Tel Aviv au câştigat “Campionatul mondial de dezbateri universitare” la categoria engleză ca a doua limbă. Ei s-au distins la Manila, Filipine, concurând cu echipe din Olanda, Malaysia şi Germania.

         Knessetul a adoptat o lege care abro­gă amnistia teroriştilor dacă, după eliberare, aceştia se dedică din nou activităţilor teroriste.

         Israelul va ajuta Chile la reîmpădu­rirea unei binecunoscute rezervaţii naturale, unde nişte turişti israelieni plecaţi în drumeţie au provocat un grav incendiu.

         Districtul administrativ Gilboa şi oraşul palestinian Jenin ministrează de scurtă vreme un parc comun, într-un proiect ce urmăreşte revitalizarea râului Kişon.

         Becurile tradiţionale de 60 şi 100 de waţi trebuie să dispară de pe piaţa israeliană în anul 2012. Magazinele care încă mai vând aceste becuri riscă o amendă de 200 de euro.

         În anul 2011, în sudul Israelului au căzut în total 680 de rachete lansate din Faşia Gaza, printre care 80 de ra­chete Grad. Deoarece atacul a deve­nit tot mai puternic la sfarşitul anului 2011, Israelul a înaintat din nou o plangere la ONU.

         În ciuda stimulărilor financiare vala­bile din anul 2009, în 2011 s-au tors în ţară mai puţini israelieni. In 2009 numărul lor a fost de aproxima­tiv 12.000, iar în 2011 abia de 8500. Prin stimulări precum reducerea taxelor se doreşte ca în primul rând tinerii cercetători să fie determinaţi să se întoarcă în Israel.

         Ca reacţie la vara protestelor, gu­vemul israelian a decis să mărească drastic bugetul Ministerului Educa­ţiei, astfel încât de acum înainte în Israel să se acorde educaţie gratuită începând chiar cu cel de-al treilea an de viaţă.

         Un alt jurnalist israelian intră în politică. Yair Lapid, moderatorul ştirilor de vineri seara de la Canalul 2 TV, îşi urmează în politică tatăl decedat anul 2008. Tommy Lapid a deţinut mai multe rânduri funcţia de ministru în diverse cabinete.

         La 24 de ore după ce Yair Lapid a anunţat că, intră în politică, Noam Şa­lit, tatăl lui Gilad, soldatul care a fost ţinut ostatic timp de cinci ani în Fâşia Gaza, a făcut o declaraţie de acelaşi gen. El speră la un loc pe lista Par­tidului Muncii la următoarele alegeri ale Knessetului.

Antje Naujoks

Articol preluat din Revista Ştiri din Israel Nr. 03.2012 pag. 8


Știre preluată de pe israel-el-elohe-israel.blogspot.com
Aurelian , bine faci ca adaugi stiri din ISRAEL... prea putini inteleg ca ISRAEL trebuie sa fie parte din rugaciunile noastre si totodata implinirea profetiilor sfarsitului in cea mai mare parte au loc in acea zona.

DOMNUL Isus sa te binecuvanteze, Aurelian. AMIN.

ps. O sugestie... ai putea sa iti faci un blog, gratuit , blogspot.com , este gratis , iti faci un email la gmail.com , si postezi acolo... este o sugestie... dar fara sa uiti sa adaugi si aici.
Adăugat în 05/05/2012 de iurkowski
Dragă DORU IURKOWSKI eu am deja BLOG facut pe BLOGSPOT de ceva timp (israel-el-elohe-israel.blogspot.com) unde postez în mare parte despre ISRAEL.

Mulţumesc pentru încurajare şi pentru binecuvântarea ta pentru mine, şi îţi doresc din partea Domnului să îţi dea izbândă în dorinţa ta de a-L sluji pe EL şi să faci voia Lui.

O să mai adaug şi aici postări dar nu aşa de des ca pe BLOG, altfel nu îşi are rost blogul.

Lăudat să fie Domnul Dumnezeul lui Israel, AMIN AMIN!
Adăugat în 05/05/2012 de Aurelian
http://israel-el-elohe-israel.blogspot.com/.... deci al tau era blogul...? DOMNUL Isus sa fie cu tine in continuare... te am in bookmark... zi de zi dau clik sa vad ce se intampla in ISRAEL ... stii vorba aceea , acela este ceasul DOMNULUI.... si ei sunt si frati nosjtri de trup... ISRAEL dupa trup. Inca putin si vor striga cu totii la Cel pe care L-au strapuns. DOMNUL sa te ajute in lucrare. AMIN.



Adăugat în 06/05/2012 de iurkowski
Doru, dacă vrei să vezi toate postările noi, cred ca trebuie sa te înscrii ca să primeşti pe mail fiecare modificare pe blog.

Atât cât voi putea voi posta despre Israel. Dumnezeu să ocrotească pe Israel.

Adăugat în 07/05/2012 de Aurelian
AMIN, AMIN.
Adăugat în 07/05/2012 de iurkowski
Domnul Dumnezeu sa va ocroteasca si pe voi care ''dati de stire''despre Israel.Da, acolo este ceasul Domnului! Sa ne rugam unii pentru altii sa se implineasca cele proorocite despre Israel!
Adăugat în 03/01/2013 de sanda_tulics
Opțiuni