Iranul distruge monumentele istorice creştine
Adăugată de AdaMirela in 24/04/2012, citită de 1.459 ori
Autor: Silviu Firulete, Categorie: Diverse
Iranul distruge monumentele istorice creştine

Ȋn Iran, distrugerea unor monumente istorice creștine nu este o poveste nouӑ. Au loc distrugeri ale unor monumente antice, chiar și distrugerea monumentelor ȋnregistrate la nivel național. Scopul principal pentru care au loc distrugerile monumentelor istorice creștine, este de a atinge obiectivul final de a șterge moștenirea creștinӑ din Iran.

Un numӑr mare de structuri istorice au fost demolate de cӑtre autoritӑțile islamice, din cauza lipsei de atenție, a bugetului insuficient și din cauza lipsei de protecție. Unii experți și alte persoane ȋn cauzӑ cu privire la patrimoniul cultural cred cӑ recent ȋn Iran s-a pornit un val din partea islamicilor cu privire la distrugerea monumentelor creștine. Din anul 2003 pânӑ ȋn anul 2011, cel puțin 40 de monumente istorice au fost demolate de cӑtre islamici.

Distrugerea de biserici istorice şi cimitire creştine au fost doar un mic segment de iresponsabilitate a Republicii Islamice faţă de locuri antice şi de identitatea iranianӑ istoricӑ.
Un exempul este chiar biserica din Haftvan, una dintre cele mai vechi monumente din acest sat.

Haftvan deține un numӑr mare de monumente istorice, dintre care una este biserica din Haftvan. Părţi ale zidurilor bisericii au fost degradate ca urmare a creşterii diferitelor plante, care au creat unele fisuri în zidurile bisericii. Deseori biserica a fost atacatӑ cu scopul de a cӑuta bijuterii și lucruri antice care pentru unii ar putea fi o valoare mare. Din cauza sӑpӑturilor dese, solul a ȋnceput sӑ se erodeze și astfel pereții biserici au fost slӑbiți.

Un alt raport prezintӑ cazul unei biserici istorice din Kerman, care a fost înregistrată ca un monument naţional ȋn 2009 și astfel trebuie sӑ fie protejatӑ și restauratӑ. Cu toate acestea, biserica a fost distrusӑ peste noapte de cӑtre islamici cu ajutorul unor utilaje care nu sunt identificate ȋncӑ.

Câteva luni mai târziu, cimitirul creştin a fost complet distrus în aceeaşi provincie, Kerman. Protestând împotriva acestui act, creştinii din Kerman au spus cӑ acest cimitir a fost distrus fӑrӑ permisiunea proprietarilor. Ştirile de distrugere a acestui cimitir au șocat cultura, dar de asemenea a rupt și inimile creștinilor.

Pe lângӑ faptul cӑ oficialii Iranului ȋmpiedicӑ lucrarea de rӑspândire a creștinismului persecutându-i pe creștini, acestea nu sunt de ajuns. Au trecut mai departe la distrugerea monumentelor istorice, cu scopul de a elimina orice urmӑ de creștin ȋn țarӑ.


Știre preluată de pe stiricrestine.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni