Creștinii din Myanmar au primit Biblii traduse în limba lor
Adăugată de AdaMirela in 24/04/2012, citită de 1.208 ori
Autor: Vio Pop, Categorie: Diverse
Creștinii din Myanmar au primit Biblii traduse în limba lor

960 de Biblii au fost primite de către un grup de creştini din Myanmar. Aceste Biblii au fost traduse în limba locală a creştinilor, limba lhaovo, una din limbile acestei ţări. Această iniţiativă a fost sprijinită de către Curtea Penală Internaţională, care a semnat primul contract cu creștinii pentru această cauză.

Myanmar, o ţară situată în Asia de Sud, și-a câştigat independenţa faţă de Marea Britanie în 1948. Timp de aproape 65 de ani, multe războaie au izbucnit în această ţară, lăsând multă distrugere şi o istorie plină de dificultăţi. În Myanmar, budismul este legat de cultura locală, și are influenţată asupra armatei, care de multe ori au jefuit și au furat donaţiile primite de către biserici.

Conform persecution.org, pentru creștinii din această ţară este foarte dificil de a obţine o copie a Sfintei Scripturi, şi această nouă traducere îşi propune să deschidă o nouă eră pentru credincioșii care au acum o Biblie în limba lhaovo, pentru mulţi dintre ei fiind pentru prima dată când intră în contact cu Sfânta Scriptură.


Știre preluată de pe stiricrestine.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni