Banda musulmana da foc bisericii Khartoum
Adăugată de Gottestochter in 22/04/2012, citită de 1.660 ori
Autor: Mohamed Saeed, Categorie: Diverse
Banda musulmana da foc bisericii Khartoum

Khartoum, Sudan (AP) - O banda de musulmani a incendiat o biserica catolica , frecventata de Sud-sudanezi în capitala Khartoum, au declarat duminica martori şi rapoarte mass-media.

Biserica din cartierul Al-Jiraif a fost construita pe un teren disputat, dar incidentul de sâmbătă seara pare a fi parte din ostilităţile în curs de desfăşurare între Sudan şi Sudanul de Sud pentru controlul asupra unui oras petrolier pe teritoriul de frontiera neclar delimitat.

Săptămâna trecută, trupele sud-sudaneze au confiscat Heglig, pe care cei din sud il numesc Panthou, determinand trupele sudaneze să fugă. Guvernul Khartoum mai târziu a pretins că si-a recâştigat oraşul.

Cele mai multe ziare şi martori au spus ca o banda de câteva sute de oamnei au scandat insulte la adresa celor din sud si au incendiat biserica. Maşinile de pompieri nu au putut sa stinga focul, au adaugat ei.

Un ziar, Al-Sahafah, a declarat că biserica a facut parte dintr-un complex care includea o şcoală şi cămine. Refugiaţii etiopieni care locuiesc în capitala sudaneză vizitau de asemenea, acea biserica.

Cei mai multi creştini şi animisti ai Sudanului de Sud s-au desprins din Sudan în 2011, aproximativ şase ani după expirarea unui acord de pace încheiat intre cele doua teritorii in urma unui razboi care a durat mai mult de doua decenii. Dar zeci de mii de oameni din sud rămân în Sudan, o moştenire a războiului civil care a determinat sute de mii dintre ei să caute siguranţa relativă care este in  partea de nord a ceea ce era atunci un singur stat sudanez.


Știre preluată de pe www.sudantribune.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni