Ghidul suprem al Iranului ameninta Israelul, SUA
Adăugată de Gottestochter in 07/04/2012, citită de 2.125 ori
Autor: Elad Benari, Categorie: Internațional
Ghidul suprem al Iranului ameninta Israelul, SUA

Ghidul suprem al Iranului, Ayatollah Ali Khamenei: Vom sprijini orice națiune și grup care luptă împotriva ”tumorii canceroase” Israelului – 2 Martie 2012

Ghidul suprem al Iranului Khamenei a amenintat vineri Israelul, sustinand ca Republica Islamica va sprijini orice națiune și orice grup care luptă împotriva Statului Evreu, a raportat The Associated Press.

In discursul rostit musulmanilor în timpul rugăciunilor ce au loc in fiecare vineri la Teheran si sunt televizate, Khamenei a declarat ca Iranul va continua programul sau nuclear si a avertizat ca orice atac militar din partea SUA ar face Iranul doar si mai puternic.

În plus, Khamenei a sugerat că sprijinul Iranului pentru gruparea militantă palestiniană Hamas și pentru gruparea Hezbollah din Liban au contribuit la victoria în bătăliile lor cu Israelul.

El a adaugat, „ De acum inainte vom ajuta si aproba orice natiune sau oricare grup care luptă împotriva regimului sionist. Nu ne temem să declarăm asta”.

Khamenei a spus: „Israelul este o adevărată tumoare canceroasă și ar trebui extirpată. Și cu siguranță va fi extirpată”, si a adaugat ca SUA ar suferi pierderi si infrangeri in regiune daca decide sa foloseasca forta militara pentru a stopa programul nuclear al tarii.
Ghidul suprem al Iranului a mai afirmat că Teheranul nu va renunța la programul său nuclear, iar ”sancțiunile Occidentului nu vor face altceva decât să aducă noi beneficii industriei noastre naționale”.

In cursul saptamanii, presedintele Iranului Ahmadenejad s-a intalnit cu seful Jihadului islamic Ramadan Abdullah si a subliniat ca „rezistenta poporului palestinian a avut rolul de inspira si alte natiuni musulmane de a protesta impotriva conducatorilor tirani ai tarilor lor.”

In timpul intilnirii el a mentionat „Trezirea Islamica” din regiune spunand ca „rezistenta palestiniana impotriva fortei sioniste de ocupare, a fost intotdeauna de inspiratie pentru tarile musulmane.”

Intre timp, purtatorul de cuvant al ministrului de externe israelian Yigal Palmor a declarat vineri AP-ului ca nu este surprins de afirmatiile lui Khemenei.

„Este acelasi fel de discurs de ura pe care noi il auzim de ani de zile din partea Iranului”, a declarat Palmor.

Joi a fost declarat ca secretarul apărării al SUA, Leon Panetta, crede că este foarte posibil ca Israelul sa atace Iranul în luna aprilie, mai sau iunie.

Ignatius, de la Washington Post a relatat in articolul sau despre temerile lui Panetta, ca Israelul crede ca Iranul ar fi intrat „intr-o zona de imunitate” care i-ar crea posibilitatea de a construi o bomba atomica dupa bunul plac.

„Israelienii se tem ca foarte curand iranienii vor fi înmagazinat în complexele nucleare construite sub pământ, destul uraniu imbogatit indeajuns pentru construirea unei arme – si ca numai SUA i-ar putea atunci opri cu forte militare, a explicat Ignatius.

SUA nu intentioneaza sa atace Iranul pana ce nu s-a incredintat ca Iranul construieste intr-adevar o bomba si primul ministru israelian Benjamin Netanyahu nu vrea ca soarta Israelului sa depinda de actiunile Americii...”

Ministrul apararii Ehud Barak a folosit aceleasi cuvinte in discursul sau la Conferinta de joi de la Herzliya.

„Astazi, spre deosebire de trecut, lumea nu mai are nici o indoiala ca programul militar nuclear se apropie de maturitate si ca este pe cale de a intra in „zona de imunitate”, a declarat Barak. „Din acel moment regimul iranian va fi capabil sa-si duca programul la sfarsit fara nici o piedica.”

Panetta nu a negat raportul din Washington Post si a spus: „Consider ce cred si ce vad despre regiune ca fiind o opinie personala, nu a altcuiva.”

(Israel National News)


Știre preluată de pe www.IsraelNationalNews.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni