De unde vine ura iranienilor pentru evrei?
Adăugată de Dany82 in 23/03/2012, citită de 2.978 ori
Autor: infoCrestin.com, Categorie: Internațional
De unde vine ura iranienilor pentru evrei?

Liderul suprem al Iranului a declarat recent că va sprijini orice ţară musulmană şi orice grup care ar dori să atace Israelul. El a numit statul israelian o tumoare canceroasă care va fi extirpată din Orientul Mijlociu, transmite televiziunea americană CBN.

Potrivit jurnaliştilor care citează cartea The Legacy of Islamic Antisemitism (Moştenirea Antisemitismului Islamic) scrisă de Andrew Bostom, ura islamicilor pentru israelieni are rădăcini adândc înfipte în istorie şi merg până în zilele profetului Mahomed. Autorul spune că profetul islamic se răzbuna pentru insuccesele în răspândirea mesajului său conducând atacuri sângeroase împotriva evreilor. Bostom scrie că refuzul lor de a-l recunoaşte pe Mahomed drept profet este ceea ce alimenta ura împotriva lor.

“Mahomed însuşi invocă motive”, susţine Bostom, care citează versete coranice în care se spune că evreii vor fi pedepsiţi pentru lipsa lor de supunere, fiind transformaţi în maimuţe şi porci.

Regimul iranian ia aceste versete în serios, cu atât mai mult cu cât, spun jurnaliştii CBN, eschatologia islamică asociază distrugerea evreilor cu timpul sfârşitului, când Mahdi (Mesia islmic) va reveni pe Pământ, va cuceri Ierusalimul şi îi va masacra pe locuitorii evrei ai Israelului relateaza revista semneletimpului via www.infocrestin.com


Știre preluată de pe www.infocrestin.com
In tot conflictul acesta, America/Israel pe deoparte - Iran/Siria si alte tari islamice de cealalta parte, ma gandesc ca ar fi intelept si corect sa nu ni se mai prezinte articole sustinute doar de una dintre parti (cum avem aici, o carte scrisa de un autor american, respectiv informatii citate de la o televiziune americana). Se poate intelege gresit, se poate specula ca o propaganda pro-America sau pro-Israel facuta de acest site.
E de-ajuns ca, atunci cand le spunem oamenilor ca suntem pocaiti, penticostali s.a., suntem imediat asociati cu americanii, cu ajutoarele pe care le primim "lunar, cate 2 pachete fiecare familie", cum imi spunea un om nestiind ca sunt penticostal. Eu, personal, sunt pentru pace. Dar asta inseamna ca trebuie mai intai sa evitam conflictele. De orice natura. Numai bine
Adăugat în 31/03/2012 de Josephus
Draga Iosif, eu m-am bucurat pentru acest articol, care a aparut pe site. Sunt prea multe stiri anti-israeliene si anti-semite care apar la posturile TV si de radio, incepand de la cele mai renumite canale de stiri, pana la cele de duzina, care preiau stirile de la cei dinainte. Si ura aceasta fata de evrei este foarte raspandita in lume, nu doar in Iran sia lte tari musulmane, dar in lumea asa-zis crestina, pana la cele mai inalte foruri de conducere din Europa. Si, din pacate, si intre noi, care ne numim crestiti, exista oameni cu ganduri antisemite.

Macar noi sa nu uitam ca Isus a fost evreu, ca Israelul ESTE poporul ales de Dumnezeu (nu doar a fost). Primii crestini au fost evrei, primele intalniri de crestini erau in casele evreilor si in sinagogi. Dumnezeu nu a lepadat poporul Israel, impietrirea Israelului este temporara. Si chiar faptul ca ei (sau mai bine zis o ramasita a lor) s-au intors in tara lor si au reconstituit statul israel este un semn ca venirea Domnului este aproape. Si mai sunt si alte profetii care nu s-au implinit inca, dar se vor implini poate mai devreme decat ne asteptam no.

Deci, daca Fratele meu mai mare e Evreu, ce as putea sa am fata de evrei, decat dragoste?

"Rugaţi-vă pentru pacea Ierusalimului! Cei ce te iubesc să se bucure de odihnă." (Psalmul 122:6)
Adăugat în 01/04/2012 de ioananka
Spre rusinea mea(cel mai probabil), ca si crestin, trebuie sa recunosc, stimata doamna si sora, ca nu am ajuns inca la acel nivel de maturitate spirituala in care sa dezvolt o simpatie aparte pentru poporul evreu, asta desi vreau sa cred ca il iubesc pe Isus atat ca Fiu Preaiubit al lui Dumnezeu cat si ca om-deci si evreu (pentru toata lucrarea Lui misionara extraordinara terminata cu salvarea de la moarte a noastra a tuturor, dovedindu-si dragostea Lui nemarginita pentru oameni) si, totodata, ca am dragoste pentru aproapele meu, oricare ar fi el.
In orice caz, comentariul meu anterior nu era adresat impotriva lui Israel si a poporului evreu. M-am gandit doar ca ar fi cel mai potrivit sa ni se prezinte (pe aceasta tema, daca e pana acolo) stiri de la publicatii independente, neutre, care nu au vreun interes in propaganda, ci doar sa-si faca treaba, ceea ce in adevaratul sens al cuvantului se numeste jurnalism.
Adăugat în 03/04/2012 de Josephus
Opțiuni