Seara Poliţiştilor Creştini la Biserica LOGOS Ploieşti
Adăugată de logos.ploiesti_2011 in 27/02/2012, citită de 1.878 ori
Autor: Anonim, Categorie: Evenimente
Seara Poliţiştilor Creştini la Biserica LOGOS Ploieşti

 

Prin art. 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002, data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române.

Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.
În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Fecioara Maria, Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).
 
Asadar, in armonie cu inspiratul simbol de pe drapelul Politiei Romane, oamenii in uniforma albastra din Romania, purtatorii unui mesaj categoric al protectiei si sigurantei, pot fi, in egala masura, si mesageri ai „Bunei Vestiri“.
Ei bine, oricat de mult ar fi neglijat acest ultim aspect, unii dintre acestia chiar si-au inteles si aceasta dimensiune sfanta a mandatului de politisti, traind ca adevarati oameni ai lui Dumnezeu, fiind interesati si de salvarea sau regenerarea spirituala a semenilor lor.
 
Duminica, 25 martie 2012, de Ziua Politiei Romane, incepand cu orele 18.00 ai sansa sa asculti marturiile personale ale acestor oameni in uniforma albastra in cadrul unei intalniri consacrate acestei categorii profesionale.
 
Alaturi de politistii din Bucuresti, la acest eveniment au fost invitati sa participe politisti prahoveni impreuna cu familiile acestora, precum si reprezentanti din partea Jandarmeriei, Armatei si Pompierilor. Pentru toti acestia vor fi inaltate rugaciuni speciale pentru ca Dumnezeu sa-i ocroteasca, sa le binecuvanteze lucrarea in slujba oamenilor si sa le mantuiasca sufletele.
 
Evenimentul este organizat in colaborare cu Asociatia Politistilor Crestini din Romania – Filiala Bucuresti si va fi gazduit de Biserica LOGOS Ploiesti, strada Miciurin nr.6 (din B-dul Castanilor, rondul 1 dinspre centrul orasului).
Intrarea este libera!

Știre preluată de pe www.bisericalogos.blogspot.com
Emotionanta fotografie,aproape de necrezut!.Au venit si astfel de vremuri din acestea incare "POLITIA"te chiama la mintuire!Slavit sa fii Doamne ca te induri si de noi copiiitai romani.
Adăugat în 02/03/2012 de sanda_tulics
Opțiuni