Ştiri pe scurt
Adăugată de Aurelian in 09/01/2012, citită de 3.103 ori
Autor: Conno Malgo şi Antje Naujoks, Categorie: Știri din Israel
Ştiri pe scurt

Despre această ediţie

 

         Ajutaţi-ne să răspândim şi mai mult revista Ştiri din Israel! Conţinutul acesteia este de mare importanţă, deoarece ea prezintă diferite aspecte ale adevărului despre această ţară, domeniu în care noi, ca şi creştini, ar trebui să ne vedem chemarea. De prea multe ori Israelul este defăimat în presa internaţională, motiv pentru care ar trebui să ne ridicăm glasul şi mai puternic în sprijinul şi apărarea poporului evreu. Conno Malgo

                                                                   Ştiri pe scurt

   ·        Başer el-Assad a ameninţat că va ataca Israelul în cazul în care trupele NATO se amestecă în problemele interne          ale Siriei. Tayyp Erdogan a desemnat Israelul ca fiind un „pericol pentru întreaga regiune” din caza faptului că                  deţine arme atomice. În acelaşi timp, Iranul i-a reproşat Turciei că, prin sistemele radar NATO staţionate acolo, ea protejează Israelul împotriva atacurilor inamice. Hamasul a ameninţat: „Vor exista mai mulţi Gilad Şalit”.

·        Verişorii Amjad şi Hakim Awad, din satul palestinian Awarta, au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă de un tribunal israelian în urma uciderii brutale în Itamar a soţilor Fogel şi a trei dintre copiii lor.

·        În zilele dinaintea celei de-a 38-a comemorări a Războiului de Iom Kippur, şeful de stat major Benny Ganţ a convocat două unităţi de rezervişti pentru un exerciţiu de luptă. Aceştia au trebuit să fie prezenţi la 22 de ore după apel. 90% dintre soldaţi s-au prezentat la raport la raport, comandanţii lor fiind prezenţi în proporţie de 100%.

·        Prim-ministrul israelian este sănătos. După controlul medical anual al premierului israelian, s-a comunicat publicului larg faptul că Beniamin Netanyahu, în vârstă de 62 de ani, este într-o stare foarte bună de sănătate, doar tensiunea puţin mărită necesitând o medicaţie minimă.

·        Pilotul unui avion de luptă F-15 a fost nevoit să aterizeze de urgenţă din cauza unui turboreactor aprins în care a pătruns un pelican. Pilotul şi copilotul au scăpat nevătămaţi. În perioada migraţiei, miliarde de păsări traversează Israelul, crescând astfel numărul incidentelor. Accidentele au fost însă mult reduse prin implementarea unor sisteme moderne de observaţie.

·        Armata israeliană a înfiinţat o academie militară unică, al cărei obiectiv este coordonarea îmbunătăţită dintre trupele de la sol şi forţele aeriene. Aceasta este o lecţie pe care Israelul a învăţat-o în urma celui de-al Doilea Război cu Libanul din anul 2006. Primele cursuri au fost deja iniţiate.

·        În memoriile sale, ministrul libanez Ali Hassan Khali afirmă că soldaţii Ehud Goldwasser şi Eldad Regev, răpiţi în anul 2006, au fost împuşcaţi în timpul acţiunii de răpire chiar de către colegii lor. Reacţia Israelului a fost exprimată prin următoarele cuvinte: „Absurditate totală, aceasta este una dintre tacticile psihologice de război ale Libanului”.

·        Ambasadorul filipinez în Israel a dezvăluit că fiica sa cea mai mare este numită după Golda Meir: „Am vrut ca fiica noastră cea mare să devină o femeie puternică, decisă, având reale calităţi de lider”. În plus, el a dezvăluit că fiica lui, acum în vârstă de 26 de ani, studiază în SUA şi este adesea considerată ca fiind evreică.

·        Ambasada israeliană din Taiwan a protestat din cauza unui lanţ de magazine din ţară care vinde brelocuri şi accesorii magnetice, prezentând un personaj asemănător lui Hitler. Reprezentanţii lanţului de magazine au declarat: ”Eventualele asemănări nu sunt intenţionate”. Nu se ştie încă dacă produsele respective vor fi retrase sau nu din comerţ.

·        A ieşit în sfârşit la pensie labradorul retriever Kai, unul dintre cei mai „longevivi”câini ce au slujit în cadrul forţelor de securitate ale parlamentului israelian. După şapte ani de serviciu, câinele a fost mutat în noul lui cămin, la o familie din Rehovot, pentru o binemeritată odihnă.

·        Muzeul Israel oferă prin casa de licitaţii Sotheby’s 38 de picturi semnate printre alţii de Picasso şi Chagall. Din câştigul estimat la 17 milioane de dolari, muzeul doreşte să achiziţioneze alte opere care lipsesc din colecţie.

·        Paul McCartney, fostul membru al cunoscutei trupe Beatles, s-a căsătorit cu Nancy Shevell, o americancă de origine evreiască, în cadrul unei ceremonii civile. Shevell a obţinut binecuvântarea rabinului ei. De Iom Kippur, amândoi au participat la un serviciu divin într-o sinagogă din Londra.

·        La şase săptămâni după ce Yossi Şuşan şi-a pierdut viaţa în urma unui atac cu rachete Grad în Beer Şeva, văduva lui a născut un băieţel perfect sănătos.

·        Doar soldaţii israelieni au auzit strigătele de ajutor ale unui muncitor în construcţii din Hebron, care s-a prăbuşit de la o mare înălţime de pe o schelă. Paramedicul unităţii IDF a îngrijit bărbatul care ulterior a fost dus într-o stare stabilă la spitalul local.

·        Record de turişti în septembrie – Israelul a numărat 284.000 de vizitatori în această lună de toamnă, cu aproximativ 5% mai mult decât anul trecut.

·        La opt zile după schimbul de prizonieri cu Hamas, în Israel au căzut din nou rachete Grad lansate din Fâşia Gaza. Pentru prima oară, alarma a răsunat şi în NesZiona şi Rehovot. Experţii s-au arătat foarte îngrijoraţi din cauza îmbunătăţirii rachetelor inamice. În zilele ulterioare au fost atacate cu 30 de rachete oraşele Aşkelon, Aşdod şi Beer Şeva. Un bărbat şi-a pierdut viaţa, iar alte 20 de persoane au fost rănite. Antje Naujoks

Luat din Revista Ştiri din Israel Nr. 12/2011 pag.6

 


Știre preluată de pe resursecrestine.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni