Cealaltă lumină
Adăugată de Aurelian in 05/01/2012, citită de 3.913 ori
Autor: Norbert Lieth, Categorie: Știri din Israel
Cealaltă lumină

În zilele noastre, Israelul este adesea pus într-o lumină falsă, dar uneori apar relatări care aruncă o lumină diferită asupra acestei ţări.

 În newsletterul Israel Heute din 7 octombrie 2011 găsim scris: „În ciuda urii răspândite la scară largă împotriva Israelului, revoltele populare din lumea musulmană au creat un nou fenomen: sute de arabi vor să ajute statul evreu, declarând că se simt atraşi de Israel. În urma „primăverii arabe”, tot mai mulţi egipteni, sirieni, iordanieni şi irakieni realizează cât de corect este de fapt Israelul. Ei au ajuns la această concluzie în urma comparaţiei cu societăţile totalitare în care au crescut. Ei au fost învăţaţi încă de la grădiniţă că Israelul este un monstru setos de sânge. Această nouă optică asupra situaţiei din Orientul Apropiat a făcut ca mii de arabi să inainteze cereri de imigrare la autorităţile israeliene. De cele mai multe ori ei cer doar azil, dar unii îşi exprimă dorinţa de a servi şi în armata israeliană sau în Mossad. Unii dintre ei declară chiar că au origini evreieşti. Ministerul de Externe al Israelului a dezvăluit cotidianului Yediot Aharonot că, „printre cei care au depus cereri, se numără presoane importante din rândurile guvernelor arabe şi ale unor organizaţii politice puternice.”

         Într-o altă ştire aflăm următoarele: „Există 300 de milioane de arabi în lume şi 7 milioane de israelieni. Dintre cei 300 de milioane de arabi, doar 1,5 milioane sunt liberi, ceea ce înseamnă că au drept de vot, pot protesta împotriva guvernului, îl pot acţiona în judecată în faţa unui tribunal neutru, îşi pot alege profesia dorită şi pot citi un ziar independent.

         Acest procent de 0,5% din 300 de milione de arabi este reprezentat de fapt de cei 1,5 milioane de cetăţeni israelieni. Ei se pot numi arabi liberi, deoarece sunt în acelaşi timp israelieni.”

         Crăciunul este sărbătoarea luminii. Isus Cristos a venit în lumea aceasta ca Lumină a lumii, pentru a aduce lumina cerească în întunericul omenirii căzute în păcat. El a aruncat o nouă lumină asupra vieţii noastre. Pentru început, foarte puţini s-au deschis în faţa ei şi au vestit Lumina Evangheliei, care i-a luminat pe mulţi. Alţii însă au iubit întunericul mai mult decât lumina, astfel că au rămas acolo, departe de Adevar.

         „ În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor. Lumina luminează în întuneric, şi întunericul n-a biruit-o. A venit un om trimis de Dumnezeu: numele lui era Ioan. El a venit ca martor, ca să mărturisească despre Lumină, pentru ca toţi să creadă prin el. Nu era el Lumina, ci el a venit ca să mărturisească despre Lumină. Lumina aceasta era adevărata Lumină, care luminează pe orice om, venind în lume. El era în lume, şi lumea a fost făcută prin El, dar lumea nu L-a cunoscut. A venit la ai Săi, şi ai Săi nu L-au primit. Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu;născuţi nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.”(Ioan 1,4-13).

         Este atât de trist când creştinii nu prezintă Israelul în lumina Bibliei, ci din perspectiva întunericului lumii sau a celor care urăsc această ţară. Bineînţeles că şi ceea ce este rău în Israel trebuie scos la lumină, dar nu trebuie să eclipseze lumina promisiunilor lui Dumnezeu pentru poporul evreu. Norberth Lieth

  Luat din Revista Strigătul de la miezul nopţii Nr. 12/2011 pag.18


Știre preluată de pe resursecrestine.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni