Numărul evanghelicilor crește progresiv în Elveția
Adăugată de AdaMirela in 03/01/2012, citită de 2.082 ori
Autor: Vio Pop, Categorie: Diverse
Numărul evanghelicilor crește progresiv în Elveția

În Elveţia, bisericile evanghelice se întâlnesc în fiecare duminică o dată sau de două ori. Sociolog şi pastor al unei biserici carismatice din Neuchâtel, Olivier Favre, analizează uneltele de succes ale evanghelicilor din Elveția.

La nivel mondial, evanghelicii au avut 52 milioane adepţi în secolul al XX-lea. Într-un secol, evanghelicii au cucerit lumea. Şi ritmul de creștere nu pare să se oprească în curând. Entuziasmul este în toată lumea în timp ce bisericile tradiţionale eclipsează pe fiecare continent. Cu toate acestea, evanghelicii, de asemenea, deschid noi orizonturi pentru creştinism. Este estimat la aproximativ 100 de milioane numărului de convertiţi din China în ultimii ani.

În Elveţia există, de asemenea, o progresie a Evangheliei. Ca în afară, curentul penticostal sau carismatic subliniază o creștere importantă în Elveția. Olivier Favre, care îşi împarte timpul între poziţia de pastor într-o biserică carismatică si activitatea sa ca un sociolog de religie la Universitatea din Lausanne, a scris în 2006 o lucrare completă despre evanghelicii din Elveţia.


Știre preluată de pe stiricrestine.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni