Peste 300 de milioane de creştini sunt persecutaţi în lume
Adăugată de danielnotar in 16/10/2011, citită de 2.139 ori
Autor: Posted by: Daniel Ioan Notar, Categorie: Evenimente
Libertatea religioasă nu este respectată în peste 100 de ţări, creştinismul fiind credinţa cea mai persecutată. În multe părţi din Orientul Mijlociu, Asia şi Africa, creştinii sunt victime ale violenţei şi îi poate costa chiar viaţa pentru a rămâne fermi în credinţa lor. Din cele 2.600 de milioane de creştini în lume, peste 300 de  milioane sunt hărţuiţi. În multe cazuri, ostilităţile provin de la cetăţenii care comit acte de vandalism, dar cel mai mare pericol constă în faptul că statele pedepsesc convingerile religioase ale cetăţenilor săi.

Iran: Opresiunea regimul iranian împotriva creştinilor este în creştere. În săptămâna aceasta a ajuns la lumina în întreaga lume cazul în care un pastor este condamnat la moarte pentru convertirea sa la creştinism. Doar 0,5%  din 77 de  milioane de iranieni sunt creştini, dar guvernul islamist face tot ce este posibil să nu crească şi să reducă acest număr.

Nigeria: Victimele unui conflict sângeros , creştinii şi musulmanii au de patru decenii luptă în Nigeria, naţiunea cea mai populată din Africa. Principala sursă a persecuțiilor sunt încercările grupărilor islamiste de a convinge guvernul să instituie sharia, legea islamică în ţară. Luptele au ucis mai mult de 10.000 de creștini în ultimul deceniu.

Egipt: Căderea regimului Hosni Mubarak, salutată pe plan internaţional, a avut mulți creştini copţi ca victime. Grupările islamiste au exploatat faptul că a lipsit puterea, și au atacat și hărțuit bisericile de creștini copți. Aproape 100.000 de creștini au fugit din ţară.

Pakistan: Considerați cetăţeni de rangul doi în societatea pakistaneză, unde predomină radicalismul islamic, creştinii nu au drepturi depline ca cetăţeni. Cazul lui Asia Bibi, o creștină condamnată la moarte pentru blasfemie împotriva Islamului de către o instanţă juridică aflată sub presiune şi fără vreun avocat, a adus la lumină, în 2008 această realitatea crudă pe care creştinii trebuie să o înfrunte în Pakistan.

Irak: Creştinii suferă atacuri constante. Mii de oameni au fost ucişi în ultimii ani, ca victime a violenţei interreligioase. Islamiştii au devenit radicali, după căderea lui Saddam Hussein. Aproape un milion de irakieni creștini trăiesc în hărţuire permanentă, într-o țară în care societatea nu îi acceptă, ei au devenit supraviețuitorii unui teren ostil.

China:  100 de milioane de cetăţeni chinezi mărturisesc credinţa creştină. În ciuda eforturilor regimului comunist de la Beijing pentru a îndoctrina oamenii în ateism, cifra a crescut în ultimii ani. Deschiderea timidă sub regim nu afectează creșterea numărului creștinilor, dar controlul statului rămâne încă un obstacol.

http://lumeareligioasa.files.wordpress.com/2011/03/persecutia-in-lume.jpg

http://inliniedreapta.net/wp-content/uploads/2010/03/jos-500-3-6-10.jpg
http://reteaderugaciune.files.wordpress.com/2011/03/crestini-in-africa.jpg
http://lumeareligioasa.files.wordpress.com/2011/03/furie-musulmana.jpg?w=379&h=223



Știre preluată de pe www.radio-elshaday.de
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni