Sacrificarea copiilor a devenit o afacere, în Uganda
Adăugată de danielnotar in 15/10/2011, citită de 2.103 ori
Autor: Posted by: Daniel Ioan Notar, Categorie: Anunțuri
Sacrificarea copiilor a devenit o afacere, în Uganda

Sacrificarea copiilor a devenit o afacere, în Uganda


Părinţii din Uganda trăiesc cu teama că fiii sau fiicele lor ar putea să fie răpite de vraci şi sacrificate. Pe străzi şi în locurile publice sunt afişe prin care se recomandă atenţie pentru a se evita crimele ritualice ale căror victime sunt copii nevinovaţi.

 

Ritualurile de sacrificare a copiilor ugandezi au devenit tot mai frecvente în ultimii 3 ani, unii localnici fiind convinşi că astfel de sacrificii le vor aduce sănătate şi bunăstare. Există zvonuri că persoane din elitele sociale le plătesc sume importante unor vraci pentru a răpi şi a jertfi copii, întrucât au convingerea că astfel de sacrificii îi ajută să devină mai bogaţi, notează BBC.

 

„Sacrificarea copiilor a luat amploare din cauză că oamenii au început să iubească banii. Vor să se îmbogăţească", a declarat pastorul Peter Sewakiryanga, în opinia căruia copiii au devenit un fel de marfă de schimb, iar sacrificarea copiilor este o „afacere".

 

Sewakiryanga a declarat că s-a angajat într-o serie de eforturi pentru a convinge autorităţile guvernamentale să ia măsuri în privinţa vracilor din Uganda şi pentru ca poliţia să ancheteze cazurile de crimă. Pastorul este sprijinit de mulţi dintre părinţii îngrijoraţi că ar putea să se confrunte cu astfel de situaţii, respectiv să le fie răpiţi şi omorâţi copiii în cadrul unor ritualuri sângeroase.

 

Conform datelor oficiale ale poliţiei, în 2006 s-a înregistrat un singur caz de sacrificare a unui copil; în 2008 au fost înregistrate 25 de cazuri, iar în 2009 au fost investigate 29 de cazuri. Sewakiryanga susţine însă că datele din rapoartele poliţiei sunt departe de adevăr şi că doar în zona parohiei sale au fost mai mult cazuri decât numărul de cazuri anunţat pentru întreaga ţară de către cei din poliţie.

 

Organizaţia britanică Jubelee Campaign vorbeşte despre sute de cazuri şi spune că sunt 900 de cazuri pentru care se aşteaptă încă investigaţii din partea poliţiei locale, acuzată de corupţie şi lipsă de resurse.

 

O localnică, Tepenensi, a povestit cum şi-a găsit fiul, pe Stephen, decapitat pe câmpurile din apropierea locuinţei. Vraciul local ar fi mărturisit că el este autorul crimei ritualice, conform mărturiei lui Tepenensi, însă poliţia locală nu a luat nicio măsură în această privinţă, deşi a fost informată. Mai mult, au încercat să îi ofere femeii bani pentru ca să păstreze tăcerea.

 

„Copiii nu mai au voci. Vocea lor a fost redusă la tăcere de lege şi de poliţia care nu face nimic, şi de oamenii care citesc ziarele şi nu fac nimic, aşa că suntem nevoiţi să rezistăm şi să facem tot ce este necesar pentru a dezrădăcina acest rău. Nu putem decât să ne rugăm ca autorităţile guvernamentale să ne asculte", a declarat Sewakiryanga.

 Source: semneletimpului


Știre preluată de pe www.semneletimpului.ro
sunt socat ca asa ceva si in secolul 21 sa se intimple, defapt nici nu ar trebui sa ma mire
Adăugat în 02/02/2012 de nanaarpy
Opțiuni