Cuvântul lui Dumnezeu ajunge în Coreea de Nord prin baloane
Adăugată de danielnotar in 11/10/2011, citită de 1.667 ori
Autor: Posted by: Daniel Ioan Notar, Categorie: Evenimente
Cuvântul lui Dumnezeu ajunge în Coreea de Nord prin baloane

Când vine vorba de drepturile omului şi libertatea religioasă, situația cea mai gravă e în Coreea de Nord. Pentru creştini, preţul pe care trebuie să îl platească poate însemna moartea.

Un grup care se ocupă cu drepturile omului au luat măsuri neobișnuite, lansând o ofensivă aeriană, cu baloane. Ei se apropie la 4 km de granița nord-coreeană, foarte aproape de zona demilitarizată. Zona dimilitarizată, sau DMZ, este zona de frontieră dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord, o zonă cu aproximativ un milion de soldați de fiecare parte. Este considerată ca fiind zona cea mai periculoasă din lume. Din apropierea acestei zone, echipa pregătesc baloanele, care le umflu cu heliu și le lansează când se lasă seara, pentru a ajunge noaptea la destinație. Pe baloane este scrisă Evanghelia după Marcu. Această operațiune cu baloane, nu e nouă, un membru din acestă echipa ne spune că a început în anul 1991. În trecut au folosit baloane mai mari pentru a trimite chiar biblii întregi sau câte un aparat de radio. Ei de asemenea au și un post de radio care transmit pe frecvențe medii și unde scurte în Coreea de Nord.

Ei au nevoie de rugăciunile noastre:

Încercarea de a obţine cifre exacte privind numărul de astăzi creştinii din Coreea de Nord este extrem de dificil. ”Pe baza datelor colectate de la dezertori nord-coreeni şi grupările internaţionale pentru drepturile omului se estimează că sunt aproximativ 30.000 de creştini ţinuţi în lagărele de prizonieri politici şi circa 10.000 de credincioşi care se află în secret în întreaga ţară,”  a spus Dr. Lim Chang Ho,  Universitatea Kosin.

Vă invit să urmăriți un video făcut de CBN News, despre modul în care operează ei. Pentru protecţia lor, CBN News ascuns feţele şi nume lor.

 


Știre preluată de pe stiricrestine.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni