Rugӑciune pentru creștinii persecutați din Nepal
Adăugată de danielnotar in 09/10/2011, citită de 994 ori
Autor: Posted by: Daniel Ioan Notar, Categorie: Diverse
Rugӑciune pentru creștinii persecutați din Nepal

Nepalul este oficial singurul stat hinduist din lume. Deşi în 1990 a fost adoptată o nouă constituţie care garantează fiecărei persoane libertatea de a-şi profesa liber credinţa, religia naţională este considerată a fi hinduismul. Prozelitismul este interzis, iar cei ce sunt descoperiţi că îşi împărtăşesc credinţa, sunt pasibili potrivit legii, la trei ani de închisoare. Până în prezent nu a fost însă condamnat nimeni.

Persecuţia creştinilor vine însă din partea hinduiştilor militanţi, care intenţionează să-i scoată pe creştini din ţară. Cu toată această împotrivire, numărul creştinilor este în continuă creştere, fiind estimat la aproape 500.000 de membri şi aproape 3.000 de biserici, iar victoria în alegeri din 2008 a maoiştilor, aducea speranţe pentru o mai mare libertate religioasă.

Noul guvern s-a angajat însă ca în următorii ani să facă din Nepal, o ţară complet comunistă. Datorită acestui fapt, creştinii au ajuns să fie restricţionaţi şi prin deciziile autorităţilor. În mai 2003, membrii unui grup hinduist militant, supranumit Armata de apărare Nepaleză, au bombardat o biserică Catolică.

În timpul acestui atac, au fost ucise două femei şi o fetiţă, iar mulţi alţii au fost răniţi. Membrii acestui grup şi-au asumat responsabilitatea şi în cazul morţii unui alt preot catolic, ucis cu brutalitate în acelaşi an.

Rugați-vӑ pentru:

  • statornicia în credinţă a credincioşilor evanghelici din Nepal;
  • membrii grupurilor hinduiste militante;
  • misionarii străini care lucrează în Nepal.
Citeşte mai mult pe:


Posted by: Daniel Ioan Notar

Taken at & Read more & Source:» http://www.radio-elshaday.de/

Taken at & Read more & Source http://www.radio-megapower.de/

Taken at & Read more http://christliche-radiosender.blogspot.com/


Știre preluată de pe christliche-radiosender.blogspot.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni
Daniel 3:29 Iată acum porunca pe care o dau: Orice om din orice popor, neam sau limbă ar fi, care va vorbi rău de Dumnezeul lui Şadrac, Meşac şi Abed-Nego va fi făcut bucăţi şi casa lui va fi prefăcută într-un morman de murdării, pentru că nu este niciun alt dumnezeu care să poată izbăvi ca El.”