Lacrimi de aducere-aminte pentru Lucrarea Domnului
Adăugată de sorinpetrache in 01/08/2011, citită de 2.328 ori
Autor: Sorin Petrache, Categorie: Diverse
Lacrimi de aducere-aminte pentru Lucrarea Domnului

MĂRŢIHAZ - Bihor

LACRIMI DE ADUCERE AMINTE PENTRU LUCRAREA DOMNULUI

 

„Iată ce plăcut şi ce dulce este să locuiască fraţii împreună!” Bucuria împăratului David, cuprinsă în Psalmul 133 din Sfânta Scirptură, i-a înflăcărat duminică pe cei peste 70 de creştini prezenţi la serviciul divin al Bisericii Baptiste din Mărţihaz, judeţul Bihor.

 

Cercul pastoral Salonta, în care sunt cuprinse bisericile baptiste din localităţile Salonta, Avram Iancu, Ghiorac, Mădăras, Mărţihaz, Ianoşda şi Homorg, îşi defineşte viziunea evanghelică şi misionară prin organizarea periodică a unor reuniuni ale fiilor comunităţii. Aceste evenimente ancorate în Cuvântul lui Dumnezeu din Sfânta Scriptură au menirea să reîntregească şi să readucă acasă, la origini, familiile creştine bihorene din ţară şi străinătate. 

„Atunci şi cei ce se tem de Domnul au vorbit adesea unul cu altul; Domnul a luat aminte la lucrul acesta şi a ascultat; şi o carte de aducere aminte a fost scrisă înaintea Lui, pentru cei ce se tem de Domnul şi cinstesc Numele Lui. Ei vor fi ai Mei, zice Domnul oştirilor, Îmi vor fi o comoară deosebită, în ziua pe care o pregătesc Eu. Voi avea milă de ei, cum are milă un om de fiul său care-i slujeşte”. Promisiunea lui Dumnezeu din Cartea profetului Maleahi (3:16-17), ultima carte a Vechiului Testament, a fost liantul reuniunii de duminică, 31 iulie, din localitatea bihoreană Mărţihaz. Cei peste 70 de creştini prezenţi în adunarea creştină au lăudat prin cântări religioase, psalmi şi poezii creştine lucrarea Domnului Isus Hristos. Fiii şi fiicele  bisericii au depănat amintiri ale misiunii evanghelice de pionierat din prima jumătate a secolului trecut şi au transformat lacrimile de aducere-aminte în îmbrăţişări de fericire. Marea majoritate a celor prezenţi a fost formată din creştini care se implică cu multă râvnă şi pricepere în slujirea Domnului Isus Hristos, prin activităţile misionare sau pastorale din Cefa, Beiuş, Sânicolau Român, Salonta, Ghiorac, Ianoşda, Homorg, Avram Iancu, Hidişelu de Sus, Deva sau Oradea. 

Pastorul Mihai Cociubei şi secretarul bisericii, fratele Daniel Cermeu au provocat adunarea la un serviciu religios construit pe vechiul tipar al părtăşiei baptiste din casele înaintaşilor: fiecare musafir al bisericii a avut, alături de păstorii care au slujit şi slujesc biserica, un moment de predică ancorat în prezent, trecut şi viitor. Astfel, Biserica baptistă din Mărţihaz s-a bucurat de cea mai complexă predică şi mărturie creştină în slujirea familiilor creştine care formează o parte din vatra localităţii Mărţihaz, printre care se numără numele de casă Ionuţ, Dulău, Naghi, Ardelean, Petran, Cermeu, Cociubei şi alţii. Bucuroşi de revedere au fost şi musafirii care şi-au regăsit rădăcini de familie prin alianţă, cum ar fi fostul slujitor al bisericii din Mărţihaz, pastorul Ioan Marişcaş sau fratele Pop Gheorghe care a adus salutul Bisericii Creştine Baptiste Sfânta Treime din Deva. De la amvonul bisericii au mai adus mulţumiri pentru binecuvântările revărsate de Domnul Isus Hristos pastorii Dumitru Miheş, Florin Cociubei şi Flaviu Tocai. Fanfara bisericii, completată de fraţii creştini din Salonta, Ianoşda şi Homorog a laudat lucrarea lui Dumnezeu din Mărţihaz. La încheierea serviciului religios, pastorul Mihai Cociubei a oferit gratuit celor care au pe inimă vestea bună a Evangheliei lui Hristos, Biblia în traducerea Dumitru Cornilescu, editată de Societatea Biblică Interconfesională din România şi distribuită gratuit de Fundaţia Misiune fără Frontiere (Mission Without Borders) din Sibiu.

Sorin PETRACHE


Știre preluată de pe www.crisana.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni