A murit liderul evanghelic John Stott
Adăugată de Dany82 in 29/07/2011, citită de 2.152 ori
Autor: infoCrestin.com, Categorie: Internațional
A murit liderul evanghelic John Stott

Miercuri 27 iulie a murit la Londra cunoscutul autor și lider evanghelic John Stott, la vârsta de 90 de ani. A fost capelan al reginei Angliei timp de 3 decenii. Celebrul Billy Graham l-a recunoscut pe Stott drept „cel mai respectat cleric din lumea de azi”.

Într-un interviu acordat agenției AP, Benjamin Homan, președintele organizației John Stott Ministries, a spus că Stott a murit la reședința sa, înconjurat de prieteni și apropiați. Nu a fost căsătorit niciodată. În ultimele momente de viață John Stott și cei din jurul său au ascultat Mesia de Handel și au citit din Scriptură. Cauza morții nu a fost specificată, dar vârsta înaintată a dus la deteriorarea organismului în ultima perioadă.
John Stott a influențat major creștinismul contemporan prin scrieri și predicare în ultimii 50 de ani. A fost hirotonit de Biserica Anglicană în 1945. Este considerat unul dintre principalii autori ai 1974 Lausanne Covenant (vezi video), o declarație de credință și de misiune a evanghelismului ca mișcare globală. Între anii 1959-1991 a slujit în postul de capelan al reginei. În anul 2005 a fost listat în topul 100 al Time între cei mai influenți oameni ai lumii. În 2006 a fost făcut cavaler de regina Angliei (Commander of the British Empire) pentru „slujirea în lumea academică creștină și în lumea creștină”.

basicchristianityjohnrstotthardcovercoverartA scris peste 50 de cărți, iar drepturile de autor le-a canalizat spre burse, în special pentru studenții veniți din țări în curs de dezvoltare. Cartea sa Basic Christianity a fost tradusă în peste 60 de limbi. În limba română sunt de asemenea numeroase titluri traduse.
Rev. Billy Graham l-a descris ca fiind „cel mai respectat cleric din lumea de azi”. „Lumea evanghelică a pierdut unul dintre cei mai mari purtători de cuvânt ai săi”, a spus Graham la auzul veștii morții lui Stott. Rick Warren, pastorul megabisericii Saddleback l-a vizitat recent pe Stott considerându-l un „gigant” și „unul dintre cei mai apropiați mentori” ai săi.

Înainte de a se retrage din viața publică, în 2007, John Stott și-a încheiat misiunea printr-o o serie de prezentări, adresând publicului următoarele cuvinte: „Dumnezeu vrea ca poporul Său să fie asemeni lui Hristos. Dacă vrem să fim creștini trebuie să fim ca Hristos.”

Sursa:www.infocrestin.com


Știre preluată de pe www.infocrestin.com
Un mare slujitor...
Adăugat în 30/07/2011 de VJAndrei
Opțiuni