Petitie pentru eliberarea Asiei Bibi
Adăugată de Katarina in 28/07/2011, citită de 2.494 ori
Autor: CHristian ReporteR, Categorie: Internațional
Petitie pentru eliberarea Asiei Bibi

O petitie globala este lansata pentru a opri executia lui Asia Bibi o crestina care a fost condamnata la moarte pentru blasfemie. Vocea Martirilor (VOM) s-a alaturat acestei campanii cu o petitie deja existenta care a strans mai mult de 150.000 de semnaturi de la crestinii din Pakistan care au pledat pentru eliberarea ei. Daca recentul recurs facut asupra cazului ei este respins, Bibi va fi prima femeie care va fi executata sub legea blasfemiei. Sentinta de moarte i-a fost inmanata acum 9 luni iar ea este in inchisoare de 2 ani (din 19 iunie 2009) de cand a fost pusa sub acuzare.

Legea din Pakistan interzice cetatenilor lor sa critice islamul, profetul Mohamad sau Quranul. U.N. recent a votat o rezolutie care protejeaza persoanele de acuzatiile la adresa legii blasfemiei; nu se stie inca cand noua rezolutie va avea un impact asupra cazului lui Bibi. Urmarile acestui caz si presiunile care se fac impotriva legii blasfemiei, au dus la conflicte majore si violenta. In ianuarie guvernatorul regiunii Punjab a fost asasinat de un membru din garda lui de securitate. Ofiterul nu era de accord asupra faptului ca guvernatorul o sustinea pe Asia si se opunea aplicarii acestei legi. In luna martie, Shahbaz Bhatti, singurul crestin din cabinetul din Pakistan care a sustinut eliberarea acesteia a fost asasinat. Conform ultimelor informatii despre starea ei, Bibi a avut ceva probleme cu sanatatea. Sotul ei o viziteaza regulat iar orarul ei zilnic din inchisoare include rugaciuni si citirea Bibliei.

VOM a numit acesta petitie “O chemare la mila- Ajutor pentru eliberarea Asiei Bibi” iar semnaturile se strang pe site-ul http://www.callformercy.com/ . Scopul acestei campanii este sa stranga peste 1 million de semnaturi pentru a fi prezentate presedintelui Pakistanului Asif Ali Zardari


Știre preluată de pe www.christianpost.com
Opțiuni