” Rugati-va impreuna cu noi pentru micutul Emanuel Bontaş…”
Adăugată de gabibontas1978 in 25/07/2011, citită de 3.426 ori
Autor: Anonim, Categorie: Misiune
” Rugati-va impreuna cu noi pentru micutul Emanuel Bontaş…”

Emanuel – o poveste frumoasă şi dureroasă de dragoste

Publicat de Doina Bejenaru la 13 august 2011, 16:37:11 // Lasa un comentariu

Totul a început prin martie 2010, când Gabriel şi Elisa au făcut cunoştinţă printr-o prietenă comună. Distanţa dintre cele două capitale româneşti de pe malurile Prutului a durat doar două săptămâni. Gabriel nu a avut nevoie de prea mult timp ca să îşi facă bagajul spre Chişinău să o cunoască pe viitoarea lui mireasă, Elisa. Câteva discuţii pe skype şi la telefon au lăsat un impact în inima lui şi a simţit că Elisa poate fi mai mult decât o simplă prietenă în lista de chat sau în memoria telefonului. Aşa că, foarte hotărât a plecat spre Chişinău. Din start, Gabriel i-a spus Elisei: „Să ştii că nu am venit doar să te văd, vreau să discutăm foarte serios despre viitorul nostru…”.Într-o scurtă plimbare în parc a venit şi cererea în căsătorie, iar pe 17 iulie 2010 au încheiat un legământ solemn înaintea lui Dumnezeu, jurând fiecare dragoste şi credinţă până la moarte.

Totul a fost foarte repede, ca pe roate, cum zice Gabriel. Totul a venit de la Domnul şi pentru că a fost de la El, a fost ca un vis frumos care nu se va termina. Domnul mi-a dat mai mult decât am cerut, ne mărturiseşte Gabriel. În acele zile simţeau la fel, aproape că gândeau şi acţionau la fel. Un simplu exemplu ar fi că simţeau când celălalt se roagă pentru el sau ea. Şi când vorbeau la telefon se întrebau te-ai rugat cumva pentru mine şi răspunsul era DA.

Gabriel Bontaş, un tânăr bucureştean a plecat spre capitala Moldovei cu rugăciunea: „Doamne, dacă este de la tine această relaţie, te rog să faci ca toate impedimentele să fie date la o parte”. Şi aşa a fost. În trei zile a rezolvat foarte rapid cu paşaportul, biletele pentru autocar şi toate detaliile.

Această dragoste s-a transformat într-o binecuvântare frumoasă şi dureroasă care se numeşte Emanuel. La un an după căsnicie Dumnezeu i-a binecuvântat cu un băieţel. Sarcina a fost uşoară, dar venirea pe lume a micuţului a adus o încercare grea pentru tinerii părinţi. Emanuel s-a născut cu o boală grea care provoacă multă durere. Aproape o lună a stat în terapie intensivă cu mămica lui. Zeci de oameni se roagă pentru el şi scriem acest articol cu scopul de a vă chema să vă rugaţi pentru sănătatea lui Emanuel Bontaş.Diagnosticul problemei lui Emanuel se numeşte „Epidermoliza buloasă distrofică” şi presupune formarea unor beşici pe picioruşe, mânuţe şi chiar în interiorul organismului. Adesea îi este greu să mănânce pentru că guriţa este plină de beşici.

Tăticul lui, Gabriel ne spune că acum se simte mult mai bine. De când s-au întors acasă, starea lui s-a ameliorat. Acum va merge doar de două ori pe săptămână la spital pentru ca medicul să îl vadă şi să îi schimbe pansamentele.Momentan, medicii sunt cam rezervaţi să spună prea multe cuvinte despre cum va evolua starea lui Emanuel. Poate rezervele lor sunt din cauza că e prea mic, în plus, la acest diagnostic şansele de supravieţuire şi vindecare sunt foarte mici. Această boală are două forme, una mai uşoară, care se tratează, dar nu se vindecă şi cea mai gravă, care duce într-un sfârşit la deces.

Sunt multe cazuri când copiii cu acest diagnostic au murit doar la câteva luni de viaţă. Gabriel şi Elisa nu au ştiut nimic despre această boală până la naşterea micuţului lor. Primele simptome ale bolii au apărut chiar la naştere pe picioruşe, mai apoi s-au extins şi pe alte părţi ale corpului, în guriţă şi chiar pe esofag.Îngeraşul Emanuel, fără nicio exagerare, are doar o lună şi două săptămâni. Multe din băşici s-au vindecat, picioruşele rămân în continuare cele mai afectate. În fiecare zi suportă durerea schimbării pansamentelor.

Părinţii împărtăşesc zilnic durerea enormă de a-l vedea adesea suspinând sau plângând de durere când îi schimbă pansamentele. Tăticul lui îmi spune că: „Cred că numai el şi Dumnezeu ştie cum trece peste aceste momente. Petrecem multe nopţi albe veghindu-l în durerile lui. Dar ne întăreşte Domnul. Am pus totul în mâna LUI Atotputernică de Tată. Cu credinţă şi cu putere de la El vom trece şi peste această încercare. Credem că el se va vindeca, pentru că Emanuel este o binecuvântare şi va fi o mărturie vie pentru toţi cei care încă se mai îndoiesc de Domnul, de puterea Lui. Slavă Domnului pentru toate” , încheie solemn emoţiile lui pline de speranţă, Gabriel. Dragi cititori, echipa ŞtiriCreştine vine cu un apel pentru a vă chema la rugăciune şi susţinerea acestei familii. Starea gravă a lui Emanuel a forţat ca Gabriel să îşi lase serviciul ca să poată avea grijă de mămică şi bebeluşul lui. Gabriel este operator de PC şi pentru a putea profesa are nevoie de concentrare maximă, iar nopţile albe lângă pătuţul lui Emanuel l-au împiedicat să meargă la lucru. De luni va încerca să găsească ceva de lucru, rugaţi-vă ca Dumnezeu să aducă ameliorare stării lui Emanuel ca tăticul lui să poată lucra pentru întreţinerea familiei.

familia Bantoş (7)
familia Bantoş (4)
familia Bantoş (1)

familia Bantoş (7)
familia Bantoş (1)
familia Bantoş (2)

familia Bantoş (3)
familia Bantoş (9)
familia Bantoş

familia Bantoş (1)
familia Bantoş (2)
familia Bantoş (3)

familia Bantoş (6)
familia Bantoş (7)
familia Bantoş (8)

familia Bantoş
familia Bantoş (1)
familia Bantoş (2)

familia Bantoş (3)
familia Bantoş (6)
familia Bantoş (7)

familia Bantoş (8)
familia Bantoş (9)
familia Bantoş (6)

 

Rugaţi-vă pentru vindecarea totală a lui Emanuel. Rugaţi-vă ca vindecarea lui să fie o minune care să-i întărească pe copiii lui Dumnezeu în credinţă şi să mărturisească puterea Domnului pentru cei care au nevoie de a se apropia de El. Rugaţi-vă pentru cheltuielile zilnice enorme  pe care le fac pentru pansamente, medicamente şi alte lucruri necesare pentru întreţinerea lui Emanuel. Zilnic trebuie să folosească cinci feluri de cremă, pampers, picături, şerveţele umede şi altele care aduc costuri considerabile pentru o familie tânără. Rugaţi-vă pentru binecuvântarea vieţii lui Emanuel. Rugaţi-vă pentru familia Bontaş şi dacă puteţi face mai mult, nu ezitaţi. Dacă puteţi să îi binecuvântaţi prin banul vostru, printr-un cuvânt de încurajare la telefon sau măcar un simplu e-mail, asta poate fi o mare binecuvântare pentru ei.

Vă las aici date de contact: gabibontaş@yahoo.com sau la telefon: Elisa – 0733407601 şi Gabriel – 0724345152.

Când Emanuel – Dumnezeu este cu noi se va vindeca, voi scrie un nou articol prin care Îl vom lăuda pe Dumnezeu. Iar când va fi mare şi va fi o mărturie vie şi un slujitor al lui Dumnezeu, mă rog să am binecuvântarea de a face un interviu cu el!


Știre preluată de pe crestintotal.ro
nu stiu cum ii sa treci prin astfel de probleme pt ca inca nu am bebe dar cred ca ii ingrozitor;Domnul sa va ajute si va intareasca sa va dea putere sa faceti fata ca stiu k e greu;sper din tot sufletul ca Domnul sa va rezolve problema :(
Adăugat în 25/07/2011 de aliss4ever
pace fratilor ;as dori nr de telefon al fam Gabriel si Elisa Bontas
Adăugat în 03/08/2011 de silvia_77
nr de tel : 0724345152 sau 0733407601
Adăugat în 03/08/2011 de gabibontas1978
..si må uitam la poza lui ....cu lacrimi in ochi si suspinand observand "acel zambet cu durere" pe chipul unui copilas de numai cateva zile!!
Ooo, Doamne!!
Fie indurarea Domnului peste el si peste pårintii lui!! amin amin amin!!

Må doare si pe mine pt Emanuel, pt incercarea prin care are de trecut!! :-<:-<:-<
Dumnezeu så vå intåreascå si så lase vindecare totalå pt micutul Emanuel!! amiiin!!!!!! :-<
Adăugat în 21/08/2011 de Ortenzia
credeti cu tarie frate si sora in Domnul Isus ca fiul dumneavoastra va fi vindecat; ma voi alatura si eu celor ce va sustin in rugaciune dar totusi trebuie sa spunem:Faca-se voia DOMNULUI! totusi Domnul are mila...fiti binecuvantati cu o credinta insutita intr-o astfel de incercare Pacea Domnului
Adăugat în 22/08/2011 de floridinmaracineni
Opțiuni