Un candidat republican la Casa Albă vrea ca oraşele americane să poată interzice moscheile
Adăugată de Dany82 in 21/07/2011, citită de 1.987 ori
Autor: infoCrestin.com, Categorie: Internațional
Un candidat republican la Casa Albă vrea ca oraşele americane să poată interzice moscheile

 

Oraşele americane ar trebui să poată interzice moscheile, a apreciat duminică un candidat republican la alegerile primare în vederea prezidenţialelor din 2012, Herman Cain, pentru care islamul nu este o “religie tradiţională”.

“Islamul este în acelaşi timp o religie şi un ansamblu de legi – sharia. Aceasta este diferenţa de religiile noastre tradiţionale, al căror singur scop este religios”, a explicat Herman Cain pentru postul de televiziune conservator Fox News.

Întrebat despre posibilitatea ca oraşele să interzică moscheile, candidatul ultraconservator a răspuns: “Da, au dreptul să facă acest lucru”.

Dar Herman Cain a insistat în a califica poziţia sa ca “nediscriminatorie”.

Candidatul, foarte popular în rândul mişcării Tea Party, evocă adeseori problema islamului de la candidatura la învestitura republicană pentru 2012, pe care şi-o dispută circa zece candidaţi.

 

El se află pe poziţia a cincea, cu 6 la sută din intenţiile de vot, la alegerile primare republicane, potrivit ultimului sondaj Quinnipiac, realizat la începutul lui iulie.

Herman Cain a declarat deja în acest an că “mulţi musulmani nu sunt în totalitate loiali acestei ţări sau Constituţiei. Mulţi încearcă să impună sharia oamenilor din această ţară”.

“Nu”, el nu va nominaliza judecători musulmani şi nici nu va angaja musulmani pentru a lucra în administraţia sa, i-a spus el unui blogger al Think Progress în martie.

Omul de afaceri de culoare în vârstă de 65 de ani, fost director al lanţului de pizzerii Godfather, a afirmat că poziţia sa în privinţa musulmanilor nu este în contradicţie cu lupta afroamericanilor pentru egalitatea în drepturi care a marcat anii ’60.

“În cariera mea, nu am discriminat pe nimeni pentru religia sa, pentru sexul său sau origine, indiferent care a fost aceasta”, a declarat el.

“Spun doar că trebuie să avertizez americanii deoarece teroriştii încearcă să ne ucidă. Prefer deci să fiu prudent, mai degrabă decât neglijent”, a conchis el.

Noteaza:mediafax.


Știre preluată de pe www.infocrestin.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni