Eritrea: o suferinta de neimaginat
Adăugată de BenHur in 13/07/2011, citită de 2.199 ori
Autor: Barnabas Fund, Categorie: Diverse
Eritrea: o suferinta de neimaginat

 

  Crestinii din Eritrea care au fugit de persecutie se confrunta adesea cu conditiile inspaimantatoare din Egipt, potrivit unui raport al site-ului crestin "Christianity Today". Egiptul este destinatia cea mai comuna pentru crestinii care ies din Eritrea, una din tarile cele mai ostile pentru credinciosi. Guvernul Eritrenian vede crestinii evanghelici ca o amenintare la adresa securitatii nationale din cauza credintei in Dumnezeu.

 

 Persecutia s-a intensificat dupa ce un guvernator din Eritrea a ordonat excluderea crestinilor la sfarsitul anului 2010. "Suferinta fratilor si surorilor noastre din Eritrea este de neimaginat" a declarat dr Patrick, directorul international al Fondului Barnaba". 

 

 Sute de crestini din Eritrea intra in Egipt in fiecare luna, cu speranta de a ajunge in Israel. Unii refugiati din Eritrea mor in timp ce incearca sa calatoreasca 900 de mile prin Egipt, iar altii sunt impuscati la granita dintre Egipt si Israel. 

 

Multi dintre refugiati ajung in inchisorile egiptene si sunt tinuti ostatici de catre musulmanii beduini, care lucreaza frecvent cu traficantii de persoane,si au un pret de rascumparare de 20.000 de dolari. Ostaticii care nu pot plati rascumpararea sunt ucisi. In acest moment sunt intre 500 si 600 prizonieri din Eritrea tinuti in custodia egipteana, iar 200 de persoane sunt tinuti de traficanti. Refugiatii se confrunta cu abuzul sexual, tortura, bataia si inrobirea, atat de autoritatile egiptene cat si de bandele beduine. Partenerii Fondului Barnaba declara credinta crestinilor ca fiind cauza tratamentului.

 

 "Este de asteptat ca situatia sa se deterioreze pe masura ce numarul refugiatilor creste", au declarat partenerii Fondului Barnaba.

 

 "Au nevoie de ajutorul nostru", a spus dr. Sookhdeo.


Știre preluată de pe www.persecution.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni