MĂDĂRAS - PRIMUL BOTEZ NOU-TESTAMENTAR
Adăugată de sorinpetrache in 28/06/2011, citită de 3.052 ori
Autor: Sorin Petrache, Categorie: Diverse
MĂDĂRAS - PRIMUL BOTEZ NOU-TESTAMENTAR

Biserica creştină baptistă „Credinţa” din comuna Mădăras a îmbrăcat haine albe de botez. Bucuria acestui eveniment, care reprezintă o premieră pentru localitatea bihoreană, răspunde rugăciunilor ridicate, timp de un secol, prin misiunea Cercului pastoral al Bisericii creştine baptiste „Betel” din Salonta.

La şapte ani după turnarea fundaţiei clădirii Bisericii creştine baptiste „Credinţa” din Mădăras, comuna bihoreană a vibrat în sunetul cântărilor de laudă aduse lui Dumnezeu şi Lucrării de mântuire a Domnului Isus Hristos. Filială misionară a Bisericii baptiste din Salonta, micuţa biserică din Mădăras s-a dovedit duminică, 26 iunie, neîncăpătoare pentru serviciul divin al primului Botez Nou-Testamental din comună. Cinci suflete au îmbrăcat haine albe de botez şi l-au mărturisit pe Isus Hristos „Domn” şi „Mântuitor” al vieţii lor. Emil, Nadia, tanti Nuşa, Rita şi Iuliana au fost primii creştini botezaţi în baptistierul bisericii mădărăsene. Lucrarea Domnului Isus Hristos a fost desăvârşită prin varietatea şi complexitatea turmei botezate: şi-au mărturisit credinţa o familie tânără (soţ şi soţie), o pensionară în vârstă de 74 de ani, o mamă de 50 de ani împreună cu fiica sa de 26 de ani; mai mult, au fost laolaltă români, maghiari şi ţigani, toţi uniţi în dragostea lor pentru Dumnezeu.

La evenimentul creştin au participat peste 150 de invitaţi din Oradea, Salonta, Mădăras, Avram Iancu, Mărţihaz, Ianoşda, Homorog, Tulca şi Gepiu. Cuvântul lui Dumnezeu din Sfânta Scriptură – Biblia a fost predicat de pastorii Ioan Marişcaş, Aurel Galchiş şi Florin Cociubei, iar Cătălin Ardelean, redactor Radio Vocea Evangheliei şi primul misionar al noii Biserici baptiste din Mădăras, a adresat un îndemn ancorat în Sfânta Scriptură candidaţilor la Botez. Corul bărbătesc al Bisericii baptiste „Betel” din Salonta, dirijat de Ioan Miheş, a însufleţit adunarea creştină prin cântări de laudă şi mulţumire aduse lui Dumnezeu. După săvârşirea Botezului Nou-Testamental de către pastorul Aurel Galchiş şi rugăciunile de binecuvântare, noii membri ai bisericii din Mădăras au luat, pentru prima dată, Cina Domnului.  

Toate acestea au inundat în lumină, dragoste şi iertare rătăcirea unui localnic din Mădăras, cunoscut cu numele de Gheorghe (Ghiţă) Lăzău (sau Mailingher), un om certat şi cu Biserica Ortodoxă din localitate, care în ultimele două luni, sistematic, în fiecare zi duminică, a profanat şi a distrus, pagină cu pagină, Sfânta Scriptură. În încercarea sa de a perturba serviciile divine, individul a aruncat Bibliile sfâşiate în curtea Bisericii baptiste din comuna Mădăras, dimineaţa zilei de 26 iunie fiind inclusă în agenda profanatorului. Pitorescul personaj a perseverat în ciuda eforturilor autorităţilor locale şi a Poliţiei Mădăras de a-l linişti cu vorbă bună. Individul rătăcit şi revoltat pe Cuvântul lui Dumnezeu şi-a revărsat ura peste 8 exemplare ale Sfintei Scripturi şi promite să nu se oprească aici. Bisericile din Salonta şi Mădăras se roagă pentru iertarea şi mântuirea acestui suflet chinuit.

Biserica Baptistă recunoaşte doar două simboluri care trebuie să fie practicate în mod obişnuit: Botezul şi Cina Domnului Isus Hristos. Botezul prin scufundare, deseori numit Nou-Testamental, a fost practicat de marele prooroc Ioan Botezătorul şi împlinit de Mântuitorul Isus Hristos. Botezul adulţilor este un simbol care nu are vreun rol în mântuire, fiind realizat în mod corect doar după ce o persoană responsabilă l-a mărturisit pe Isus Hristos ca Domn şi Mântuitor. Este o exprimare exterioară a curăţirii interioare şi a iertării de păcate care a avut deja loc, o identificare publică a acelei persoane cu creştinismul şi cu biserica locală.


Știre preluată de pe www.crisana.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni