SOCANT - Cum se "face" carte in Romania...
Adăugată de BenHur in 31/05/2011, citită de 5.066 ori
Autor: Documentar, Categorie: Diverse
SOCANT - Cum se "face" carte in Romania...

Va rugam (am putea chiar spune: "va imploram") sa vizionati video-ul de mai jos. Descrie intr-un mod deosebit, atat parinti si copii care nu doresc sa invete carte, cat si copii care, desi traiesc in conditii extreme de saracie, invata din greu si gandesc matur pentru un viitor mai bun.

 

Stim ca nu e un video crestin sau o predica dar poate fi un motiv exceptional de incurajare pentru copiii care poate au tot ce e nevoie pentru a merge la scoala si cu toate acestea nu isi dau interesul. Credem deasemenea ca e un imbold pentru parintii care isi dau silintele sa ii tina in scoala pe copiii lor, sa le arate acest video pentru a-i incuraja sa invete. 

 

Si nu in ultimul rand, am adaugat acest video doarece Biblia incurajeaza invatatura.

 


Proverbe 4:13 - Ţine învăţătura, n-o lăsa din mână; păstrează-o, căci ea este viaţa ta.


Reamintim tuturor copiilor ca Dumnezeu doreste sa fiti primii atat la invatatura cat si la fapte bune:

 


Deuteronom 28:13 - Domnul te va face să fii cap, nu coadă; întotdeauna vei fi sus, şi niciodată nu vei fi jos, dacă vei asculta de poruncile Domnului Dumnezeului tău pe care ţi le dau astăzi, dacă le vei păzi şi le vei împlini

 

Tit 3:14 - Trebuie ca şi ai noştri să se deprindă să fie cei dintâi în fapte bune, pentru nevoile grabnice, şi să nu stea neroditori.

 

 

Pentru copii:

Daca urmaresti acest video inseamna ca ai acasa un calculator, un scaun si lumina de la bec. Poate ca tatal tau si mama ta se scoala dimineata devreme ca tu sa ai toate acestea, poate chiar si un birou curat si caiete cu coperti. Nu dormi cu animale in casa si nu iti faci temele la lumina lumanarii. Nu ai dori sa mergi sa le spui un multumesc parintilor tai pentru tot ceea ce fac pentru tine si sa le promiti ca de azi iti vei da silinta sa iei doar note bune?

 

Pentru cei mari: Cred ca ar trebui sa stam mai mult in rugaciuni cu lacrimi si sa multumim Tatalui pentru ceea ce avem...


Știre preluată de pe stirileprotv.ro
sugestii
Este trist sa vedem asa ceva si ar trebui sa faca statul ca sa fie gratis scoala la copii care nu au venit.
Adăugat în 02/06/2011 de radmaria
Analfabetismul, în sine, este o imensă piedică în a cunoaște pe Dumnezeu!
Dacă atâți români nu știu a citi.. Înseamnă că cel puțin la acești oameni nu a ajuns Cuvântul! Înseamnă că nu știu de Isus, sau ceea ce știu e de la alții, nu direct din Biblie! Nu e aceasta mai trist, mai crud, decât lipsa unui viitor mai bun, mai prosper aici jos?
Adăugat în 03/06/2011
Trist:(,in 2011 sa nu sti sa citesti si sa scri..e trist k acesti copii impreuna cu parintii lor nu pot citi din Biblie...Romania are nevoie de Dumnezeu
Adăugat în 07/06/2011 de milka_s
Opțiuni