Noul plan de ardere al Coranului de către Terry Jones a fost interzis de către autorităţi
Adăugată de silvian4mission in 24/04/2011, citită de 1.468 ori
Autor: Silviu Firulete, Categorie: Internațional
Noul plan de ardere al Coranului de către Terry Jones a fost interzis de către autorităţi

Pastorul extremist Terry Jones, care plănuise să ardă a doua oară cartea sfantă a islamicilor, Coranul, de data aceasta în faţa celei mai mari moschei din Statele Unite, i s-a interzis să mai susţină această acţiune care, spun autorităţile, nu fac altceva decăt să tulbure liniştea publică.

Terry Jones plănuia să protesteze vineri, timp de 3 ore pe o proprietate publică, mai exact în apropiere de Islamic Center of America (Dearbon), unde în prezent se află cea mai mare comunitate de islamici. Liderul islamicilor a spus că pastoral Terry Jones are dreptul să facă acest lucru, cu toate că este complet dezinformat de ceea ce face, însă le-a cerut islamicilor si celorlalte religii să stea departe de protestul lui Jones, deoarece nu sunt interesaţi de o confruntare a afirmat imamul Hassan Al-Qazwni, chiad dacă Jones ar încerca să provoce comunitatea islamică.

Cu toate acestea planul pastorului Terry Jones a fost interzis pentru a se mai pune în aplicare datorită autorităţilor care care au sesizat posibilele urmări de la acest protest, asemănătoare cu cele care au avut loc la prima acţiune a pastorului. Un juriu format din 6 judecători au decis că această faptă a pastorului este o ameninţare la adresa ordinii şi liniştii publice, iar pastoral Jones şi colaboratorul să pastoral Sapp au fost obligaţi la plata unor daune de 1 $ per persoană. Jones şi coaliatul să au refuzat plata sumei impuse de catre justiţie, iar ca urmare au fost încarceraţi; eliberarea lor a fost posibilă doar atunci când au achitat suma de 1 $, aceasta fiind tot în aceeaşi zi.

Ca urmare a acestor acţiuni anti-islamice, justiţia a hotărât ca cei doi portestanţi (Terry Jones şi coaliatul său Sapp) să li se interzică apropierea de central Islamic pe o perioadă de 3 ani.

Deşi cei doi protestanţi s-au plâns de încălcarea dreptului de libertate şi libera exprimare, au fost de asemenea persoane care au protestat gesturile lor, afirmând că asemenea proteste nu au făcut altceva decât să tulbure societatea şi linişte publică.

Silviu Firulete


Știre preluată de pe www.totalschimbat.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni