Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Arderea Coranului de către pastorul Terry Jones a adus nemulţumiri în rândul musulmanilor
Adăugată de silvian4mission in 11/04/2011, citită de 2.271 ori
Autor: Silviu Firulete, Categorie: Internațional
Arderea Coranului de către pastorul Terry Jones a adus nemulţumiri în rândul musulmanilor

Planul pastorului Terry Jones de arderea a unui Coran în data de 11 septembrie 2010, a fost împlinit anul acesta în 20 Martie la o Casă de Rugăciune din Gainesville, Florida, în prezenţa a zeci de credincioşi, unde a fost distrus un exemplar din cartea sfântă a musulmanilor. Coranul a fost pus pe o tavă în centru clădirii şi i s-a dat foc cu o brichetă.
Fotografii şi înregistrări video de ardere a Coranului, au fost postate pe internet, şi cum era de asteptat, a provocat o explozie de furie în Orientul musulman, numărul de victime depăşind astfel toate acţiuni similare în ultimii ani.
Centru de unde au început să iese la iveală răzbunările au fost în Afganistan în 25 Martie, după rugăciunile tradiţionale de Vineri la Moscheea Albastră Mazar-i-Sharif, Mohammed Shah Adele a ţinut un timp de predici foarte lungi accentual său fiind pe evenimentul care le-a tulburat liniştea din cauza arderii Coranului, acesta spunând la sfârşitul predicilor sale că un asftel de eveniment trebuie pedepsit.

Imediat după aceste cuvinte zeci de musulmani s-au îndreptat către ONU unde au pătruns în cladire şi au ucis 4 gardieni şi 3 diplomaţi din ţările occidentale, norvegiana Siri Skare, românul Filaret Hanks şi suedezul Joachim Dungelya, iar două corpuri au fost decapitate şi aruncate într-o groapă de canalizare.

A doua zi o mulţime de musulmani au început să strige “Moarte Americii” şi au îcercat să ia cu asalt sediul ONU din Kandhar, însă au fost opriţi de poliţia afgană şi unităţile militare. În ciuda acestui fapt, duminica asaltul a fost repetat iar numărul de morţi fiind în creştere, aproximativ 38 de oameni şi-au pierdut vieţile.

Pastorul Terry Jones a declarat pe 2 aprilie într-un interviu la canalul de televiziune American ABC că pentru tot ceea ce se întâmplă în Afganistan după arderea Coranului nu este responsabil. De asemena Terry Jones a avertizat că pe 22 aprilie intenţionează să organizeze din nou un act public de ardere a Coranului, de data aceasta în faţa celei mai mari moschei din SUA, situată in Dearborn, Michigan avand în vedere că aproximativ jumătate din populaţia din aceea zonă sunt musulmani vor fi cele mai mari revolte religioase aflate până acum în Statele Unite.

Este demn de remarcat faptul că pastorul Jones face parte dintr-o tendinţă relativ nou în creştinism – carismatic penticostală (în 1980 el a condus congregaţia în Köln (Germania), şi mai târziu sa mutat în SUA, unde a dezvoltat micile sale bisericii în Florida).

După cum se vede din rezultatele acestor evenimente, micile conflicte apărute între creştinism şi Islamism sunt gata să pună întreaga naţiune la un pas de un război religios. Acesta este exact cazul în care o scânteie nesemnificativă a aprins flăcările de ură a întregii civilizaţii.

Silviu Firulete


Știre preluată de pe www.totalschimbat.ro
Fanatism
Eu nu il condamn pe acest Terry Jones, insa fapta lui o condamn. Nu sant de acord cu ceea ce a facut. Oare musulmanii nu au dreptul sa se inchine cum vor ei? Daca Crestinii vor libertate religioasa, oare nu au si ei acelasi drept? Prin fapta sa oare cati dintre musulmani au devenit crestini? Aceasta este o fapta care vine din mandrie, ingamfare, nicidecum nu din inspiratie a Duhului Sfant. Biblia ne invata sa fim smeriti. Dar Acest Terry Jones a dat dovada de faptul ca nu este crestini. Pacat de oamenii care au murit fara sa fie vinovati ca se aflau in locul respectiv. Au murit din cauza fanatismului unui asa numit crestin. Nu cred ca crestinii adevarati sant de acord cu fapta lui.
Adăugat în 12/04/2011 de zsolt
Aprobare
Sunt de accord cu tine @Zsolt Vari, aceasta fapta care a facut-o Terry Jones, nu a facut altceva decat sa aduca mai multa ura intre natiuni...
Trebuie sa ne rugam foarte mult pentru cei ce fac astfel de fapte
Adăugat în 12/04/2011 de silvian4mission
Acesta este doar inceputu!!!!!!!!!
Acesta este inceputul unu razboi crestin care ne va afecta si pe noi europenii.
Gestu pe care la facut acest om, Terry Jones nu este demn de un pastor.Ca pastor el trebuia sa stinga focul care arde intre toate confesiunile religioase din toata lumea, nu sa puna paie pe el.DOAMNE AI MILA DE COPII TAI AMIN.
Adăugat în 15/04/2011 de anonimul
ma intreb daca acest om predica pacea sau `predica EUL
Adăugat în 24/04/2011 de tymonyk
provocare?
Imi pare rau ca nu sunt in totul de acord cu afirmatiile dumneavoastra, nu cred ca acest pastor a facut bine dar sa avem grija cum ne purtam cu musulmanii ca nu cumva sa ne strice linistea si libertatea de care ne bucuram aici in europa sau america este de neconceput. daca am fii fost ca misionari intr-o tara musulmana am stii exact cum sta cu libertatea religioasa. spunele la intrare in tara lor ca esti crestin si ca vrei sa vestesti pe adevaratul dumnezeu si vei vedea care va fii reatia lor. este o provocare? eu nu crde. doar am luat de urechi un caine turbat . oricum ei sunt deja contaminati cu tot ce poate exista rau in lumea asat. eu unul mi-ar fii fost frica sa ma duc acolo sa le spun de dumnezeu dar sa tac la mine in tara sa nu zic nimik rau de ei pt ca ei sunt asa cum sunt atunci..... imi pare rau dar nu stiu daca cu adevarat suntem crestni sau .................. ramane la atitudinea fiecaruia sa isi clasifice relatia sa cu dumnezeu.
Adăugat în 24/04/2011 de teodorus
care e problema ....?
sa ne trezim fratilor ,,coranul ,, vine de la inselator si ca atare vedem cu totii ce fel de credinciosi sunt ... e adevarat gestul Pastorului e nu e atat de rational ,dar de ce trebuie sa ne fie frica de niste musulmani, ca este scris in coran ca asta o vor face cand va veni al 12 lea imam si trebuie sa stam cu speranta ca ei sa nu ne faca ,,rau ,, sau trebuie sa stam cu ,,nadejdea ,,in Cristos !!! Asa a fost voia Domnului sa se intample ca sa vada si ALTII cine este allah si mahomed !! de ce confundati pe Cristos cu alte povesti..??
Adăugat în 26/04/2011 de adrian77
Opțiuni