Afghanistan : 2 crestini in inchisoare pentru apostazie
Adăugată de Katarina in 26/01/2011, citită de 2.715 ori
Autor: Nycodem, Categorie: Internațional
Afghanistan : 2 crestini in inchisoare pentru apostazie

Said Musa si Shiob Assadullah sunt  2 crestini care asteapta sa fie judecati in Afganistan. Acuzati de apostazie pentru parasirea islamului, cei doi risca pedeapsa cu moartea.

Said a fost arestat, in urma difuzarii unui reportaj in mai 2010  de catre televiziunea Noorin TV, in care el apare cantand cantece crestine in compania altor crestini, reportajul decansand un val de furie in toata tara. Abuzat, batut, umilit si privat de somn timp de 2 luni, Said a mers in fata judecatorului dar acesta i-a considerat dosarul incomplet si l-a trimis procurorului. De atunci, Said zace in inchisoare.


 Shoib Assadullah a fost denuntat de catre cel caruia i-a daruit un Nou Testament. El este inchis in nordul Afganistanului unde pana in present nu a suferit rele tratamente. In cursul singurei lui audieri in fata judecatorului el si-a reafirmat credinta sa crestina.

Said si Shoib stiu ca, chiar daca ei vor fi eliberati doresc sa paraseasca tara de teama de a fi ucisi.  In ciuda tuturor, ei raman fermi in decizia de a-l urma pe Cristos. Shoib a declarat: “Eu vreau ca toata lumea sa cunoasca ca eu nu ma tem si ca credinta mea este tare.”


Sa-I multum lui Dumnezeu pentru credinta celor doi crestini

Rugati-va ca ei sa fie eliberati si sa scape de pedeapsa cu moartea.

Rugati-va ca ei sa raman tari in credinta si  in hotararea de a-l urma pe Hristos




Știre preluată de pe www.nycodem.net
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni