Zi de rugaciune pentru crestinii din Egipt
Adăugată de Katarina in 26/01/2011, citită de 2.141 ori
Autor: CSW, Categorie: Evenimente
Zi de rugaciune pentru crestinii din Egipt

Christian Solidarity Worldwide (CSW) va organiza o zi de rugaciune pentru crestinii din Egipt ca urmare a atacurilor brutale din ultimele saptamani. Evenimentul interdenominational va avea loc la Londra pe 29 ianuarie in asociatie cu grupul interdominational Actiunea Unita pentru Crestini Egipteni.Actiunea are loc ca urmare a bombardarii bisericii coptice din Alexandria in Ajunul Craciunului in urma careia au fost omorati 23 de oameni si raniti alti 80 si uciderea prin impuscare a unei persoane in varsta de 71 de ani care calatorea cu sotia lui in trenul spre Cairo de catre un politist in civil. Sotia acestuia si alti 4 au fost raniti in atac. Episcopul Angelos, capul Biserici Coptice din Marea Britanie, se va alatura impreuna cu Dr Raafat Girgis, un expert in materie de istorie a crestinatatii din Egipt, Pastoral Wagih Abdelmassih de la Biserica Evanghelica Araba si pastorul Ian McCormack de la Adunarile lui Dumnezeu. Ibrahim Habib de la organizatia Coptii Uniti din Marea Britanie  si reprezentati ai CSW vor discuta despre obstacolele cu care se confrunta crestinii din Egipt si se vor ruga pentru pace.

Seful executiv al organizatiei CSW Mervyn Thomas a afirmat: “Asteptam cu placere sa-I intampinam pe toti  care doresc sa se roage cu noi si sa fie solidari cu Biserica din Egipt in aceste vremuri”. Anul trecut s-a vazut o escaladare a violentelor impotriva comunitatii coptice din Egipt. Cu o saptamnana in urma, un om a fost condamnat la moarte pentru ca a luat parte la uciderea a 6 crestini copti in orasul Nag Hammadi care se intorceau de la slujba de Craciun pe 6 ianuarie 2010.

Ziua de rugaciune se va desfasura de la 10 am pana la 4 pm pe 29 ianuarie la Biserica St Marys Bryanston Square, Wyndham Place,  Londra.


Știre preluată de pe www.christiantoday.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni