Laptele ajută la pierderea greutăţii
Adăugată de Aurelian in 17/01/2011, citită de 5.090 ori
Autor: Conno Malgo şi Antje Naujoks, Categorie: Știri din Israel
Laptele ajută la pierderea greutăţii

Oameni de ştiinţă israelieni: sănătate obţinută prin legume, fructe, lapte şi ulei de măsline

         Creştinii ştiu că binecuvântarea lui Dumnezeu înseamnă totul. O inimă îşi găseşte liniştea când Îi este dăruită lui Dumnezeu. Următorul articol este foarte interesant. Dumnezeu a creat totul perfect, inclusiv ceea ce este în folosul sănătăţii omului. Adesea uităm lucrul acesta şi preferăm să luăm medicamente, în loc să căutăm alternative în natura creată de Dumnezeu. Desigur, medicamentele pot fi o binecuvântare, deoarece Dumnezeu a făcut posibile şi progresele din domeniul medicinei. Există însă câteva exemple biblice de la care avem multe de învăţat. Astfel Daniel şi prietenii lui au mâncat timp de zece zile doar legume şi au băut doar apă. Ei au refuzat să guste din mâncărurile alese ale împăratului. Rezultatul a fost că Daniel şi prietenii lui au arătat mult mai bine şi păreau mai bine hrăniţi decât toţi ceilalţi tineri de la curtea împărătească, astfel încât au continuat să mănânce doar legume (vezi Dan. 1,11-14). Pavel l-a sfătuit pe fiul său spiritual Timotei să bea puţin vin din cauza problemelor de stomac (vezi 1 Tim 5,23). În textul din Apocalipsa 22,2 citim despre copacii din Împărăţia de o mie de ani, ale căror frunze vor servi la însănătoşirea omenirii. Mai sunt şi alte remedii biblice pentru sănătate ce nu trebuie să rămână neamintite. Acestea se găsesc în două pasaje din Proverbe 3,7-8 şi 4,22, care vorbesc despre teama de Domnul şi fuga de rău, remedii sănătoase pentru trupul nostru. Avem un exemplu şi în Noul Testament; textul din 1 Petru 3,10-11 promite o viaţă lungă celui care îşi păzeşte limba, se îndepărtează de rău şi caută pacea. Citiţi în acest sens următorul articol. Conno Malgo

 „REZULTAT INTERESANT“

 Laptele ajută la pierderea greutăţii

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Ben Gurion din Neghev au obţinut un rezultat surprinzător care ne dezvăluie câteva lucruri interesante despre metabolismul nostru.

 Dr. Danit Şahar de la Centrul pentru Sănătate şi Alimentaţie al Universităţii Ben Gurion din Neghev, cu sediul la Beerşeba, a încercat timp de doi ani să afle răspunsul la întrebarea: ce influenţă are consumul de lapte asupra metabolismului nostru? Conform rezultatelor studiului publicat în revista de specialitate American Journal of Clinical Nutrition, s-a constatat că persoanele supraponderale pot beneficia de pe urma unui consum ridicat de lapte.

În cadrul studiului a fost verificată compoziţia sângelui în cazul a sute de persoane. Acestea erau în marea lor majoritate persoane supraponderale, cu vârste cuprinse între 40 şi 60 de ani, care ţin dietă, în general dieta în cadrul căreia este redus consumul de grăsimi sau de carbohidraţi. După doi ani de monitorizare atentă a voluntarilor, s-a constatat faptul că o persoană care consumă zilnic în jur de 335 de mililitri de lapte sau o cantitate asemănătoare de produse lactate va beneficia de o pierdere a greutăţii corporale cu 6 kilograme. Persoanele testate, care în schimb au băut doar un pahar de lapte pe zi, au realizat în aceeaşi perioadă de timp o pierdere mult mai mică în greutate, şi anume de 3,5 kg.

Oamenii de ştiinţă israelieni au descoperit că sângele persoanelor testate care au băut mai mult lapte este mai bogat în vitamina D. Dr. Şahar a declarat în cadrul unui comunicat de presă emis de Universitatea Ben Gurion: “Se ştie că persoanele supraponderale suferă în general de o deficienţă de vitamina D în sânge. Acesta este primul studiu care dovedeşte că nivelul de vitamină D creşte la persoanele care ţin o dietă şi beau mai mult lapte. Cei care au făcut acest lucru au pierdut mai mult în greutate pe durata de doi ani cât a ţinut studiul. Mai trebuie menţionat faptul că nu contează ce fel de dietă ţin persoanele testate, singura condiţie fiind ca aceasta să fie bazată pe o alimentaţie sănătoasă”.

Vitamina D înlesneşte asimilarea calciului în organism. Un consum ridicat de calciu duce mai departe la o creştere a nivelului vitaminei D din sânge, a cărei valoare este de obicei prea redusă în cazul persoanelor supraponderale. Calciul este un mineral important pentru corpurile noastre. 99% din calciu se află în oase şi în dinţi. În acelaşi timp, această substanţă este importantă pentru muşchi şi nervi şi contribuie la activarea anumitor enzime şi hormoni. Vitamina D nu este de fapt o vitamină, ci mai degrabă un stadiu preliminar al hormonilor. În cazul unei expuneri potrivite la soare, corpul îşi produce singur vitamina D într-o cantitate care îi acoperă necesarul. În acelaşi timp, putem reţine faptul că alimentele nu sunt neapărat cea mai bună sursă pentru a ne întări corpul cu vitamina D, deoarece un conţinut cu adevărat ridicat de vitamina D se găseşte doar în câteva sortimente de peşte şi în fructul avocado.

Studiul a fost realizat în colaborare cu cercetători de la Universitatea Harvard din SUA şi de la Universitatea Western Ontario din Canada. Au participat şi oameni de ştiinţă de la Universitatea Leipzig din Germania. Israelienii testaţi în cadrul studiului lucrează la centrul nuclear de cercetare din Dimona şi participă de câţiva ani la un studiu de alimentaţie la scară largă. Acest studiu a fost susţinut financiar de Ministerul israelian al Sănătăţii, de Comisia israeliană a producătorilor de lapte, precum şi de alte fundaţii private.  Antje Naujoks

Luat din Revista Ştiri din Israel Nr. 12/2010 pag.20


Știre preluată de pe resursecrestine.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni