Biblia ca manual de sănătate
Adăugată de Aurelian in 09/01/2011, citită de 5.891 ori
Autor: Conno Malgo şi Antje Naujoks, Categorie: Știri din Israel
Biblia ca manual de sănătate

Oameni de ştiinţă israelieni: sănătate obţinută prin legume, fructe, lapte şi ulei de măsline

        

Creştinii ştiu că binecuvântarea lui Dumnezeu înseamnă totul. O inimă îşi găseşte liniştea când Îi este dăruită lui Dumnezeu. Următorul articol este foarte interesant. Dumnezeu a creat totul perfect, inclusiv ceea ce este în folosul sănătăţii omului. Adesea uităm lucrul acesta şi preferăm să luăm medicamente, în loc să căutăm alternative în natura creată de Dumnezeu. Desigur, medicamentele pot fi o binecuvântare, deoarece Dumnezeu a făcut posibile şi progresele din domeniul medicinei. Există însă câteva exemple biblice de la care avem multe de învăţat. Astfel Daniel şi prietenii lui au mâncat timp de zece zile doar legume şi au băut doar apă. Ei au refuzat să guste din mâncărurile alese ale împăratului. Rezultatul a fost că Daniel şi prietenii lui au arătat mult mai bine şi păreau mai bine hrăniţi decât toţi ceilalţi tineri de la curtea împărătească, astfel încât au continuat să mănânce doar legume (vezi Dan. 1,11-14). Pavel l-a sfătuit pe fiul său spiritual Timotei să bea puţin vin din cauza problemelor de stomac (vezi 1 Tim 5,23). În textul din Apocalipsa 22,2 citim despre copacii din Împărăţia de o mie de ani, ale căror frunze vor servi la însănătoşirea omenirii. Mai sunt şi alte remedii biblice pentru sănătate ce nu trebuie să rămână neamintite. Acestea se găsesc în două pasaje din Proverbe 3,7-8 şi 4,22, care vorbesc despre teama de Domnul şi fuga de rău, remedii sănătoase pentru trupul nostru. Avem un exemplu şi în Noul Testament; textul din 1 Petru 3,10-11 promite o viaţă lungă celui care îşi păzeşte limba, se îndepărtează de rău şi caută pacea. Citiţi în acest sens următorul articol. Conno Malgo

“ULEIUL DE MĂSLINE”

Biblia ca manula de sănătate

          Măslinul, mai ales uleiul obţinut din roadele lui, este adesea amintit în Biblie. În plus, există indicii ale faptului că uleiul de măsline era utilizat în Antichitate ca medicament, lucru scos în evidenţă chiar de un israelian.

 În cartea Judecători, Iotam a folosit următoarele cuvinte simbolice: “Copacii au plecat să ungă un împărat şi să-l pună în fruntea lor. Ei i-au zis măslinului: “Împărăţeşte peste noi”! Dar măslinul le-a răspuns: “Să-mi părăsesc eu untdelemnul meu, care îmi aduce laude din partea lui Dumnezeu şi a oamenilor, să mă duc să domnesc peste copaci?”” (Jud. 9,8-9). Măslinul, care poate ajunge până la o vârstă de 2000 de ani, face parte dintre cele mai vechi plante cultivate de om. Acesta este considerat ca fiind pomul care conţine în el apropierea şi înţelepciunea lui Dumnezeu. Şi astăzi el este venerat în multe locuri ca fiind copacul vieţii. Uleiul de măsline este apreciat de mii de ani în spaţiul mediteranean. Astfel ştim din Biblie că uleiul de măsline era folosit pentru lămpile cu ulei din Templu, dar şi ca medicament pentru multe boli. El era utilizat în special extern sub formă de unguent, balsam, pastă sau untdelemn. Cu acesta erau calmate rănile care sângerau, se potoleau mâncărimile de piele, era folosit la pişcături şi arsuri, precum şi la vindecarea pielii crăpate. În timp ce Democrit (sec. al V-lea î.Cr.) şi Pliniu (sec I d.Cr.) insistau asupra utilizării externe, faraonul egiptean Ramses al II-lea (sec. al XIII-lea î.Cr.) a consumat ulei de măsline şi l-a apreciat ca fiind un medicament eficient împotriva unui mare număr de boli. Medicul evreu Asaf Harofeh (după care este numit spitalul israelian cunoscut cititorilor noştri), care a trăit în secolul al VI-lea în Mesopotamia, a notat în opera sa că uleiul de măsline are un efect foarte bun asupra inimii. Această carte este cea mai veche carte de medicină scrisă în ebraică.

Când dr. Şaul Eger a aflat în urmă cu 30 de ani de la medici că aritmia cardiacă de care suferea i-ar putea fi fatală, el s-a întors în căutare de sfaturi către înţelepciunea antica evreiască. Astfel a dat peste cunoscutele scrieri medicale ale lui Rambam (cunoscut şi ca Maimonides, sec al XIII-lea) şi peste observaţiile lui Assaf Harofeh. El ştia că în Talmud se spune că un om care bea ulei de măsline îşi păstrează memoria timp de 70 de ani. Dr. Eger a declarat într-un interviu pe care l-a acordat portalului israelian ştiinţific de internet Israel21c: “Mai întâi am luat zilnic o linguriţă de ulei de măsline, dar ulterior am ajuns la opt linguriţe pe zi. În cele din urmă, aritmia cardiacă a dispărut complet”.

Aceasta l-a făcut pe bărbatul născut în anul 1944 să îşi schimbe total gândirea. El crescuse la o fermă în nordul ţării şi şi-a luat doctoratul în agronomie la Universitatea Ebraică din Ierusalim, specializându-se în creşterea vacilor de lapte. A renunţat la locul său de muncă din cadrul Ministerului israelian al Agriculturii şi s-a dedicat cultivării de măslini. Mai întâi a fost interesat să producă un ulei de măsline de o calitate mai ridicată, aşa cum se producea în Israel în urmă cu trei decenii. El povesteşte: “În acea vreme, în special arabii din ţară produceau un ulei de măsline care avea un gust oribil, pentru că îl obţineau în mod tradiţional şi nu puneau foarte mare accent pe normele de igienă”. El a plantat măslini la scară largă. Astăzi plantaţiile sale numără aproximativ 1000 de pomi, iar firma sa are reprezentanţe în Berlin, Frankfurt am Main, Munchen şi Zurich.

De ceva vreme, el s-a rededicat cercetării ştiinţifice, dar numai pentru a-şi perfecţiona produsele din ulei de măsline. Împreună cu prof. Işak Ne’emann de la Universitatea Tehnion din haifa, el a inventat o tehnologie care transferă uleiul la temperatura camerei într-o stare stabilă, fără a fi nevoie să se adauge apă şi conservanţi. Între timp, el a creat peste 60 de produse, printre care cosmetice, medicamente şi alimente care promovează sănătatea, dintre acestea făcând parte chiar şi margarina din ulei de măsline. Dr. Eger a spus: “Partea frumoasă este că aceste produse îşi au originea în acelaşi sol din Ereţ Israel, la fel ca în urmă cu mii de ani”. Mai multe despre dr. Eger şi produsele sale la: www.doctor-eger.com . Antje Naujoks

Luat din Revista Ştiri din Israel Nr. 12/2010 pag.19


Știre preluată de pe resursecrestine.ro
Super
Ma duc sami cumpar o banca de ulei de maslin :)

Bun articol. Nici nu stiam cit de bun poate fi acest ulei.
Adăugat în 13/01/2011 de crestin88
si eu cred ca uleiul de masline are efecte mai mult decat benefice asupra trupului.ceea ce nu cred, este ca pomii(si nu copacii)din apocalipsa 22 au de a face cu imparatia de o mie de ani.mai degraba cu perioada de dupa...totusi ceea ce are o importanta maxima pt. noi este ca aceasta imparatie este pe punctul de a debuta si mi-as dori ca oricine citeste sa intre in aceasta imparatie in calitate de Mireasa a celui mai binecuvantat Mire,ISUS HRISTOS DOMNUL NOSTRU(ps.45).
Adăugat în 23/01/2011 de deny_ady
Opțiuni