Asia Bibi, inca o femeie crestina acuzata de blasfemie
Adăugată de Katarina in 05/01/2011, citită de 2.933 ori
Autor: Nycodem, Categorie: Internațional
Asia Bibi, inca o femeie crestina acuzata de blasfemie

Asia Bibi, prima femeie condamnata la moarte pentru blasfemie ar fi fost gratiata de catre presedintele pakistanez Asif Ali Zardari pe 21 noiembrie 2010. Inainte ca acest caz sa fie reexaminat de catre justitia pakistaneza, un lant de televiziuni au anuntat eliberarea sa, precizand ca ea ar fi beneficiat de gratierea presedintelui in timp ce autoritatile au negat aceasta informatie, informatie care  nu a putut fi confirmata la acea data.

Un lucru este sigur, campania internationala din jurul Asiei Bibi ( nume adevarat: Asia Noreen) , a deranjat guvernul pakistanez. Inchisa timp de mai bine de un an in inchisoare dupa ce a fost acuzata de blasfemie, Asia a fost condamnata la pedeapsa capitala pe 8 noiembrie 2010 de catre un tribunal din provicia Punjab. Tanara femeie a facut recurs.

Trebuie sa mentionam ca acest caz a devenit o veritabila miza politica. Guvernatorul provinciei a declarat-o nevinovata dar grupul  de magistrati a considerat-o vinovata si  pentru faptul ca a amenintat ca va face greva. Tot acest caz este urmarit  la nivel international. Cat despre Asia, ea ramane uluita si nu intelege cum un simplu argument cu femeile din satul ei a putut lua astfel de proportii. De cateva ori, vecinii ei musulmani au cerut reintoarcerea ei la islam dar ea a nu a cedat usor. Intr-o zi  ele au refuzat sa bea apa pe care ea le-o aducea considerand-o impura. Blazata de reactia lor, le-a intrebat in ce fel o crestina este impura si le-a vorbit despre credinta ei. Ca urmare a celor intamplate, un imam a depus plangere impotriva ei acuzand-o de blasfemie. Astazi, Asia este incurajata de sotul ei si de copii sa nu-si piarda increderea in Dumnezeu in ciuda acestor greutati.

Motive de rugaciune:

Sa-I multumim lui Dumnezeu pentru credinta si marturia Asiei Bibi;

Sa ne rugam pentru ca ea sa fie gratiata si eliberata;

Sa ne rugam pentru familia Asiei,  sotul si cei 5 copii.


Știre preluată de pe www.nycodem.net
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni