Cel mai mare incendiu din istoria Israelului nu poate fi stins (Video)
Adăugată de iurkowski in 04/12/2010, citită de 5.056 ori
Autor: Anonim, Categorie: Știri din Israel
Cel mai mare incendiu din istoria Israelului nu poate fi stins (Video)

Incendiul de padure izbucnit in muntii Carmel din Israel continua sa se extinda, granitele sale fiind in prezent localizate la doar un kilometru de periferia orasului Haifa. Incendiul este cel mai mare din istoria Israelului, iar flacarile par de neoprit.

Focul pune in pericol cartierul Denia si Institutul Tehnologic Tehnion scrie Al Jazeera. Lupta contra incendiului este ingreunata de rafalele puternice de vand care intind flacarile si fac sa apara focare noi. In urma catastrofei au murit 41 de oameni, 17 au suferit rani grave, iar alti 17.000 au fost evacuati. Inclusiv pompierii au fost evacuati din hotelul Carmel Forest, situat in apropierea rezervatiei unde focul face ravagii.

Au fost evacuati, de asemenea, si angajatii gradinei zoologice din rezervatie, dar animalele nu au putut fi mutate in alt loc. Acestea au fost lasate in voia sortii, singurul ajutor fiind acela ca au lasat usile custilor deschise.

La periferia orasului Haifa, in zona amenintata de incendiu se afla zeci de intreprinderi chimice, precizeaza CNN.

Premierului Benjamin Netanyahu a facut un apel la ajutor international, Israelul neavand echipamentele necesare ca sa faca fata catastrofei. Rusia a trimis un avion Il-76, care a aterizat vineri la baza aeriana Ramat David. Este un avion care poate transporta pana la 42 de tone de apa sau lichid de stingere a focului la un singur zbor.

De asemenea, participa cu aparate de zbor la efortul de stingere a focului in Israel si Grecia, Cipru, Romania, Marea Britanie, Turcia, Franta, SUA, Italia, Spania, Elvetia, Croatia si Azerbaidjan. Bulgaria a trimis o echipa de 93 de pompieri, cateva echipaje de pompieri. Materiale antiincendiu au trimis Israelului Iordania si Egipt.

Este cea mai mare calamitate din istoria Israelului. Se estimeaza ca pentru restabilirea zonei afectate de flacari va fi nevoie de cel putin 40 de ani. Potrivit primelor informatii, focul a izbucnit initial la o groapa de gunoi neautorizata. Este luat in calcul si un act premeditat. Oricum, vremea foarte calda, uscata si vantul puternic au contribuit la amplificarea dezastrului.

 

...sa ne rugam pentru ISRAEL !


Știre preluată de pe www.ziare.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni