Liberatea noastra religioasa in pericol
Adăugată de Katarina in 02/12/2010, citită de 2.831 ori
Autor: Nycodem, Categorie: Internațional
Liberatea noastra religioasa in pericol

In acest an Organizatia Conferintei Isamice (OCI), numarand 57 de tari cu o populatie majoritara sau un numar semnificativ de musulmani, vor introduce din nou Rezolutia Defaimarii Religiilor la cea mai mare instanta internationala : ONU. Prezentata de catre Organizatia Conferintei Isamice, ea a fost deja adoptata (pe 25 martie 2010) de catre Consiliul pentru Drepturilor Omului! La sfasitul anului, va fi prezentata Consiliului General a Natiunilor Unite.

Daca ea va trece, aceasta rezolutie va aduce o legimitate internationala tuturor legilor nationale pedepsind blasfemia sau criticarea unei religii, asa cum se intampla de exemplu in Pakistan. Sub pretextul de a vrea sa suprime si sa pedepsesca tot ceea ce poate fi considerat ca vorba ofensatoare si inacceptabila la adresa vreunei religii sau secte in particular, acesta rezolutie risca sa favorizeze cresterea guvernelor represive si extremiste religioase in Europa si chiar in tarile noastre. Noi trebuie sa ne mobilzam pentru ca acesta rezolutie sa nu treaca. O petitie a fost lansata la nivel international. De mentionat ca toate petitiile stranse vor fi depuse la ONU inainte de votul Adunarii Generale. Fara a intamoina obstacole, rezolutia a fost introdusa si votata de catre Natiunile Unite sub diferite forme si sub diferite denumiri din 1999 de catre OCI.  Se pare ca totusi numeroase tari care au sustinut aceasta rezolutie in trecut si-au schimbat in present acest aviz. In acest acest an se poate ca rezolutia sa fie intradevar respinsa.

¨       Sa-I multumim lui Dumnezeu pentru posibilitatea de a face auzite vocile noastre impotriva acestei rezolutii

¨       Sa ne rugam ca petitia, lansata la nivel international, are un mare impact si ca noi putem avea acces la instanta mari ale ONU.

¨       Sa ne rugam pentru ca rezolutia privind defaimarea religiilor sa fie definitiv respinsa de catre ONU.


Știre preluată de pe www.nycodem.net
oau
Adăugat în 04/12/2010 de V.CRISTINA
Petitiile au putut fi semnate pe siteurile Portes Ouvertes(pentru cunoscatorii de lb. franceza) sau Open Doors . Cei care acceseaza aceste siteuri la rubricile speciale dedicate diferitelor campaniil pe care cei din organizatie ni le fac cunoscute pot contribui la reusita lor semnanad acele petitiil. Si bineinteles este de datoria noastra sa ne rugam si sa- i sprijinim pe cei in nevoi.
Adăugat în 14/12/2010
Opțiuni