Vesti din Malawi
Adăugată de ovicornea in 20/11/2010, citită de 2.155 ori
Autor: Ovi Cornea, Categorie: Misiune
Vesti din Malawi
“Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare
dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare!“
--Plângerile 3:22-23--
 
Pace şi salutări calde din Malawi, inima caldă a Africii!
 
Sperăm ca, citind aceste puţine rânduri, inimile dumneavoastră să fie umplute de fericire şi încurajare. Dumnezeul nostru este un Dumnezeu viu şi real, mai real chiar decât lucrurile pe care noi le considerăm reale. Până aici, El a fost cu noi, ne-a binecuvântat şi ne-a purtat de grijă; de fiecare dată.
 
Am dorit să vă scriem aceste rânduri, pentru a vă ţine la curent cu ce se întâmplă aici în Malawi. Vă mulţumim că vă rugaţi pentru noi şi pentru Malawi.
 
Dacă în urmă cu ceva timp vă spuneam că plănuim să mergem acasă pentru 6 luni, iată că lucrurile şi planurile noastre s-au schimbat. Ne-a fost arătat clar că misiunea de aici are încă nevoie de prezenţa noastră continuă şi, chiar dacă ne-ar fi plăcut să fim cu cei dragi din România pe perioada Crăciunului, Dumnezeu ne vrea să mai stăm aici. Bineînţeles, acceptăm cu bucurie planul şi voia Lui şi suntem onoraţi că putem să îL slujim.
 
Şcoala Biblică din Mpyupyu este pe ultima sută de metri; prin bunăvoinţa lui Dumnezeu, am terminat toate cursurile şi astăzi, 20 Noiembrie 2010, studenţii au susţinut examenul final. Săptămâna viitoare, dacă va fi cu voia Lui, vom avea ceremonia de absolvire şi înmânare a diplomelor. Suntem mulţumitori Domnului pentru Stanley, învăţătorul fără de care Şcoala Biblică nu era nici pe departe ceea ce este acum.
 
Dorinţa noastră este să ducem aceste cursuri într-un alt sat, Bwanali, acum că am terminat în Mpyupyu. Bwanali este un sat cam la o oră distanţă de unde locuim, 20 min. cu maşina pe drum asfaltat şi 40 min. cu maşina pe drum neasfaltat. Am început să lucrăm acolo anul acesta, atunci când am descoperit un mic grup de credincioşi care aveau nevoie de ajutor pentru o clădire. Mai multe grupuri creştine şi nu-aşa-de-creştine se adunau sub acelaşi acoperiş, împreună, duminică de duminică. Din cauza păcatelor acceptate în biserică de către grupul majoritar, câţiva au decis să se separe şi să trăiască aşa cum vrea Dumnezeu: în sfinţenie şi curăţie. Aşadar, ei au rămas fără clădire şi pentru câteva luni se adunau la unul din ei acasă şi se rugau neîncetat Domnului ca El să îi ajute şi să le dea o biserică.
 
Am auzit de ei şi Domnul mi-a pus pe inimă să îi vizit în mod regulat şi să îi ajut. De atunci, am reuşit să construim un mic "cort" din bambus şi iarbă, loc în care ne întâlnim duminica. Această clădire temporară oferă umbră şi protecţie împotriva ploilor. Fraţii din biserică au făcut cărămizile cu mâna, şi acum aşteptăm şi ne rugăm ca Dumnezeu să ne trimită banii necesari pentru acoperiş.
 
Cluburile de copii merg bine. Cu două săptămâni în urmă Sangwani, un învăţător de copii, a făcut o invitaţie şi 7 copii au declarat că au nevoi de Domnul Isus să vină în inimile lor pentru că sunt păcătoşi. Sangwani s-a rugat împreună cu ei, şi fiecare din aceşti micuţi L-a rugat pe Domnul Isus să vină în inimile lor şi să îi mântuiască. Ne-am bucurat mult să vedem modul minunat în care Dumnezeu lucrează chiar şi în aceşti micuţi.
 
Scumpi fraţi şi surori, avem nevoie de rugăciunile dumneavoastră.
 
  • Rugaţi-vă pentru studenţii din Mpyupyu care vor absolvi. Dorinţa noastră este ca fiecare dintre ei să aplice în viaţa de zi cu zi ceea ce au învăţat la şcoală şi să ducă lumina Evangheliei şi altora.
  • Rugaţi-vă pentru Bwanali. Avem nevoie ca Dumnezeu să ne binecuvânteze cu banii pentru acoperiş şi cu înţelepciune pentru Şcoala Biblică pe care vrem să o începem acolo.
  • Rugaţi-vă pentru cluburile de copii. Momentan lucrăm în 7 cluburi, cu peste 200 de copii săptămânal.
  • Rugaţi-vă pentru Stanley şi Sangwani, doi tineri care sunt deosebit de lipiţi de Domnul şi care vor să îL slujească.
  • Rugaţi-vă pentru o propovăduire clară şi simplă a Evangheliei pentru ca mulţi să audă şi să îl accepte pe Domnul.
  • În ultimul rând, rugaţi-vă şi pentru noi. Avem nevoie de înţelepciune pentru conducerea misiunii, înţelepciune ca să ne creştem cele două fetiţe în frică de Domnul. Avem nevoie de protecţia şi călăuzirea Lui!
Vă mulţumim şi vă invităm să ne contactaţi:
 
 
“Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria şi pacea, pe care o dă credinţa, pentru ca,
prin puterea Duhului Sfant, să fiţi tari în nădejde!”
(Romani 15:13)

Știre preluată de pe mission2malawi.blogspot.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni