SUA ar putea intra in razboi cu Iranul si in confruntari cu China - senator republican; Ministrul de externe din Iran: senatorul glumeste
Adăugată de marius87 in 07/11/2010, citită de 5.208 ori
Autor: Anonim, Categorie: Semnele sfârșitului
SUA ar putea intra in razboi cu Iranul si in confruntari cu China - senator republican; Ministrul de externe din Iran: senatorul glumeste

Statele Unite ale Americii ar putea ataca Iranul pentru a puna capat programului sau nuclear, precum si intr-o "perioada de confruntari" cu China pe problema politcii monetare, a avertizat sambata senatorul american republican Lindsey Graham, potrivit AFP.

Graham a declarat ca, daca presedintele Barack Obama "decide sa fie dur cu Iranul, dincolo de sanctiunile impuse, cred ca va primi mult sprijin din partea republicanilor pentru ideea ca nu putem lasa Iranul sa dezvolte arme nucleare."

"Ultimul lucru pe care il vrea America este un alt conflict militar, insa ultimul lucru de care are nevoie lumea este un Iran cu arme nucleare ... Politica de izolare nu mai intra in discutie," a spus el.

Senatorul vede razboiul cu Iranul "nu numai pentru a neutraliza programul nuclear, dar si pentru a le scufunda flota, distruge forta aeriana si a da o lovitura decisiva Garzii Revolutionare, cu alte cuvinte, sa distruga acel regim."

Afirmatiile vin in contextul in care, peste cateva zile, oficiali americani si iranieni vor purta negocieri pe tema programului nuclear al Teheranului.

Graham a avertizat de asemenea si cu privire la o "perioada de confruntari" cu China din cauza manipularii "inselatoare" a monedei.

Politicieni din SUA si Europa au facut un apel pentru o moneda chinezeasca mai puternica avand in vedere faptul ca economiile lor incearca sa se redreseze. Acestia sustin ca yuanul este subevaluat exagerat, ceea ce cauzeaza dezechilibre in comertul mondial.

Reactia ministrului de externe iranian: sentarul a glumit

Ministrul de externe din Iran a declarat duminica, cu privire la aceste afirmatii, ca senatorul a glumit si trebuie ignorate afirmatiile sale.

"Nu luati remarcile senatorului prea in serios. A vrut sa glumeasca," le-a spus Manouchehr Mottaki jurnalistilor in Teheran.

El a adaugat ca SUA nu au obtinut niciodata nimic cu aceste "amenintari".

"Nu ati (SUA - nr) reusit nimic punand in aplicare amenintarile in Afganistan si Irak. Demnitarii americani trebuie sa invete din trecut si sa analizeze politicile si sa le indrepte," a spus el.


Știre preluată de pe www.hotnews.ro
..cind ti-ai pierdut armura si platosa si arcul,nu te fali ;ca mine... nu mai este altul...Foarte cunoscuta zicala ;Dumnezeu binecuvinteaza America, a ramas numai o''zicala'' netraita dupa voia Domnului.
Adăugat în 13/01/2013 de sanda_tulics
Opțiuni