A asteptat 20 de ani sa auda Evanghelia!
Adăugată de BenHur in 04/11/2010, citită de 1.805 ori
Autor: Don Graham, Categorie: Diverse
A asteptat 20 de ani sa auda Evanghelia!

 

Ray Aker* nu putea crede ce aude. Misionarul din Oklahoma a petrecut doi ani răspîndind Evanghelia în regiunile rurale ale Chinei dar nu vedea nici un suflet salvat – pînă acum. (Christian Telegraph)

Dumnezeu l-a adus pe Aker și echipa lui de voluntari de la Biserica ”Southern Baptist” la un bărbat pe nume Solomon*  care trăia cu familia sa într-un sat izolat din munți. Aker a împărtășit cu Solomon Evanghelia și acesta imediat a crezut.

Dar cel mai uimitor lucru pe care Aker nu-l poate uita este ceea ce Solomon i-a spus după ce s-a pocait.

Solomon i-a spus lui Aker ”Cu douăzeci de ani in urmă, am înțeles în inima mea că undeva sus este un Dumnezeu. Dar nu știam nimic despre El. Deci m-am rugat în fiecare zi ca El să trimită pe cineva să îmi spună cine este El. Dumnezeu mi-a răspuns astăzi la rugăciune și tu ai fost trimis de El la mine.”

Aker a spus ”Aceasta a fost probabil cea mai frumoasă experiență misionară la care am participat. Nu am făcut nimic special… Dumnezeu a orânduit acel moment din timp.”

Imediat Solomon a început să spună la toți despre unicul și adevaratul Dumnezeu și foarte curînd șase persoane din satul său s-au convertit, printre care erau și soția și fetele lui Solomon. Medicul local a observat aceasta și l-a amenințat public pe Solomon că dacă nu încetează el va fi blestemat și în trei zile va muri. Solomon a refuzat să stea tăcut și după patru zile oamenii din sat au văzut că Solomon este viu, și au vrut să știe cum așa?

Aker spune că Solomon a spus la tot satul despre Isus. Într-o singură zi 80 de oameni și-au incredințat viața lui Isus.

Aker explică ”Acești oameni trăiesc cu frică în fiecare zi, fiind amenințați cu spirite rele. Orice fac ei… în ce direcție este casa, cînd se căsătoresc, ce mănîncă – totul este bazat pe faptul de a încerca  să mulțumească  spiritele rele.”

Faptul că Solomon nu a murit după cum a spus medicul, a uimit pe toți.

Patru ani mai tîrziu Dumnezeu l-a folosit pe Solomon în a aduce mai mult de 400 de oameni la credință. Acești oameni sunt din trei sate din apropierea satului lui Solomon. Trei biserici au fost plantate. Aker spune că Buna Veste se răspîndește acum în al patrulea sat.

” Am ajuns de la zero creștini … la 147 în doar cinci luni. Niciodată nu voi putea ajunge în toate satele – este imposibil…. de aceea trebuie să pregătim oameni creștini care să răspîndească Evanghelia la alții.

Dar nu doar sătenii lui Solomon au auzit despre Isus.

Aker admite ” Dacă mă intreba cineva acum cîțiva ani…ai crezut că Dumnezeu va face aceste lucruri? Aș spune da… cred că ar fi  făcut. Dar nu am văzut să facă. Eu  cred in mintea mea ca Dumnezeu poate face aceasta. Am crezut eu in inima mea că ar face? Atunci în trecut, sincer să fiu, aș spune că nu.”

“Dumnezeu l-a pregătit pe Solomon timp de 20 de ani…. Eu sunt mulțumitor lui Dumnezeu că mi-a permis să fiu parte din acestă lucrare.

* Numele au fost schimbate.

Sursa: www.christiantelegraph.com

Traducere de Ana Ciolan, Echipa Știri Creștine


Știre preluată de pe stiricrestine.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni