Crestinii, "tinte legitime" Al-Qaida
Adăugată de cst179 in 03/11/2010, citită de 1.719 ori
Autor: Anonim, Categorie: Diverse
Crestinii, "tinte legitime" Al-Qaida

Al-Qaida in Irak a anuntat ca de acum crestinii vor fi "tinte legitime", dupa expirarea ultimatumului dat Bisericii copte din Egipt pentru a elibera doua femei, potrivit centrului american de supraveghere a site-urilor islamiste (SITE).

Revendicand atacul asupra unei biserici din Bagdad, duminica, Statul islamic din Irak (ISI) a dat un ultimatum de 48 de ore Bisericii copte din Egipt, pentru a elibera doua femei crestine convertite la islam si "tinute prizoniere in manastirile" din aceasta tara, relateaza MEDIAFAX, citand AFP.

"Ultimatumul a expirat (...) In consecinta, toate centrele, organizatiile, institutiile, liderii si credinciosii crestini vor fi tinte legitime pentru mujahedini", afirma comunicatul.

Potrivit unei surse din cadrul Ministerului irakian de Interne, 46 de credinciosi au fost ucisi si alti 60 raniti, duminica seara, in timpul unui asalt ce intentiona sa puna capat unei luari de ostatici la catedrala siriaca din Bagdad. Sapte membri ai fortelor de securitate au fost, de asemenea, ucisi in aceasta interventie.


Știre preluată de pe www.9am.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni