Evanghelizare prin "Festival crestin"
Adăugată de NeluRosu in 15/10/2010, citită de 2.334 ori
Autor: Nelu Roşu, Categorie: Diverse
Evanghelizare prin "Festival crestin"

Despre festivalul “Tarmul de aur”

 

Cand anul trecut am fost invitat impreuna cu familia, la Mangalia, pentru o seara de evanghelizare, am constatat cu placuta surprindere cum tineri din mai multe localitati din tara,  impreuna cu cei din biserica locala, folosind pozitia strategica  de  langa Mare, fac o activitate intensiva de evanghelizare, imbinand metode diferite de propovaduire cum ar fi: vizite si distributia de brosuri, pantomima, eveniment evanghelistic seara, activitati sportive, inclusiv pe plaja, etc. Atunci m-am decis sa experimentam proiectul acesta si la Corbu, avand in vedere pozitia noastra la 3 Km de Mare si la doar 1 km de lacul Corbu. Dupa ce am avut promisiunea de la fratele Catalin Dupu, presedintele Fundatiei “Arta pentru Viata”,  am decis impreuna cu Biserica sa pregatim acest eveniment asa cum se cuvine: post, rugaciune, amenajarea si finalizarea bazei de cazare si sportiva  a Bisericii.

Potrivit cu hotararea ce am luat-o anul trecut, am organizat la sfarsitul lunii iulie o campanie de evanghelizare de o saptamana, numita Festivalul Crestin “Tarmul de Aur”, Dumnezeu ne-a ascultat rugaciunile, astfel ca in aceasta perioada  au fost la Corbu mai mult de 50 de tineri din tara (Bucuresti, Pitesti, Brasov, Arad, Hunedoara), care impreuna cu tinerii nostrii si cei mai apropiati din Comunitate am avut parte de partasie-cunoastere, edificare si evanghelizarea populatiei din Corbu si actiuni evanghelistice in Navodari si Sacele. In fiecare seara pe o scena in curtea Bisericii, sute de oameni au putut sa auda mesajulul Evangheliei prin : predica, grupuri de inchinare, pantomime, poezie, etc. Tot in cadrul Festivalului am avut parte sambata  si de un seminar de misiune intre musulmani prin fratele profesor-decan de la Chisina, Mihai Malancea.

Aceasta a necesitat un efort deosebit din partea Bisericii care a trebuit sa asigure, in cea mai mare masura, cazare si masa tuturor oaspetilor din tara. Aceasta misiune, Dumnezeu ne-a ajutat sa  o indeplinim foarte bine, dupa aprecierile majoritatii. Partenerul principal al acestei actiuni a fost Biserica Baptista din Radna-Lipova, Comunitatea de Arad, biserica pastorita de colegul si prietenul meu Damian Ion. Cu ei am planificat sa repetam experienta in toamna si pe Valea Muresului, tot in parteneriat cu „Arta pentru Viata”, dar si cu un Grup de la Targu Mures condus de pastorul Elian Chiciudean. La aceasta editie inaugurala am mai avut ca parteneri si  Radio Filadelfia, RVE-Constanta, Alege Viata, etc. Tot in cadrul Festivalului,  fratele Catalin Dupu si-a lansat un film crestin: “Surprize in lant”.

Rugaciunea noastra este ca samanta Cuvantului sa ajunga sa aduca roada in inimile tinerilor si a prietenilor, iar cu ajutorul Domnului sa continuam proiectul si la anul, alocandu-i chiar mai multe saptamani care sa aibe si alte profile, cum ar fi: misiune, cultura crestina, sportiv, etc.

Glorie lui Dumnezeu care ne-a inspirit, dar care ne-a si indrumat si ne-a alaturat atatia  tineri din tara  in mareata lucrare de vestire a Evangheliei si de incurajare a Bisericilor.

In cadrul festivalului s-a promovat si poezia crestina, ocazie cu care am fost inspirat sa scriu si urmatoarele versuri:

Urari de Festival

 

Bine-ati venit la festival!

O sarbatoare a-nfratirii

Si bucuria de-a fi prins

In sfanta taina-a-mpartasirii.

 

Fiti binecuvantati aici!

Tinutul dintre lac si Mare

Sa va trezeasca-n suflet dor

Dorinta de-o mai sfanta stare.

 

Va fie timpul aliat!

In ce vorbiti , ganditi si faceti

Iar sfanta veste o purtati

Cu briza Marii unde mergeti.

 

Ne fie intr-un ceas ales!

Editia inaugurala,

Ca an de an sa reveniti

Pe-asta sfanta glie natala.

 

Pastor Nelu Rosu


Știre preluată de pe www.nelurosu.wordpress.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni