VEZI FOTO – 3 familii extrem de sarace au fost ajutate la reparatia locuintelor pentru iarna
Adăugată de SperantaRO in 05/10/2010, citită de 1.735 ori
Autor: Speranta pentru Romania, Categorie: Diverse
VEZI FOTO – 3 familii extrem de sarace au fost ajutate la reparatia locuintelor pentru iarna

VEZI FOTO AICI: http://sperantapentruromania.ro/2010/09/26/apel-mai-avem-nevoie-de-4000-de-euro-pentru-terminarea-lucrarilor-de-amenajare-a-imobilului-din-valea-jiului-pentru-deschiderea-centrului-social-de-zi-pentru-copii-saraci/

In casa doamnei Solomia si a familiei Munteanu atunci cand ploua afara, apa curgea prin tavan, pe pereti, pe dulapuri, pe podea si pe toate lucrurile pe care le aveau in casa. De-a lungul anilor in care s-a repetat aceasta nedorita intamplare, casele lor au ajuns in stari avansate de degradare. Tavanul casei familiei Munteanu s-a umezit si a cazut, peretii au devenit plini de igrasie, podeaua a putrezit iar unele dintre piesele de mobilier s-au degradat si nu au mai putut fi folosite. Din cauza ca ploua aproape peste tot in mica lor casa, foarte multe dintre hainele lor au devenit inutilizabile. I-am gasit pe acesti oameni traind in conditii greu de imaginat pentru majoritatea dintre noi. Cand am intrat in casa, ne-au intampinat mirosul, aerul greu de respirat, praful, fumul si fetele zbarcite si obosite ale celor care ce locuiau acolo.

Vazand nevoile urgente ale acestor oameni, am hotarat ca trebuie sa facem ceva pentru ei. Am intocmit un plan prin care sa incercam sa le fim de folos. Dupa mai multe saptamani de pregetiri, echipa Speranta pentru Romania se afla la inceputul a ceea ce am numit Proiectul ,, Fa un batran fericit’’. Acesta cuprindea repararea acoperisurior caselor doameni Solomia si a familiei Muntean, zugravirea bucatariei si holului domnului Grancea (un barbat in varsta si bolnav), 2 standuri de sanatate pentru promovarea unui stil de viata sanatos in 2 parcuri importante din oras si un alt stand pentru cei mici numit Clubul Copiilor.

Proiectul a inceput in data de 31 august si s-a finalizat in data de 7 septembrie 2010. Au participat 25 de tineri voluntari alaturi de echipa Speranta pentru Romania care se afla in localitate.

Prima problema pe care o aveam era cea financiara. Cu o saptamana inainte de inceperea proiectului nostru, nu aveam in cont decat aproximativ 800 de lei. Era clar ca nu ne ajungeau pentru toate planurile facute, pentru alimentele si cazarea voluntarilor care veneau, pentru transport si pentru alte cheltuieli care apareau inevitabil. Dar cu ajutorul sponsorilor s-a strans aproape toata suma necesara.

Astfel au fost ajutate cele trei familii extrem de sarace. Va invitam mai jos sa urmariti imaginile foto din acest proiect.

Suciu Reihard – coordonator proiect jud. Hunedoara


Știre preluată de pe www.sperantapentruromania.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni