În Scoţia, Dumnezeu e bărbat. Şi femeie
Adăugată de radioelim in 07/09/2010, citită de 2.573 ori
Autor: preluare Realitatea.net, Categorie: Diverse
În Scoţia, Dumnezeu e bărbat. Şi femeie

Dumnezeu este mai presus de gen. Este şi bărbat, dar este şi femeie. Aceasta este părerea Bisericii Episcopale din Scoţia, care a eliminat referirile la Dumnezeu, făcute la genul masculin, în timpul slujbelor.

Cuvinte precum "Domnul", "El", "al Lui" au dispărut din slujbele, pe care preoţii le pot oficia dacă nu sunt de acord cu perceperea lui Dumnezeu ca bărbat.

Citatele directe din Biblie au rămas însă intacte, evitându-se să se intervină în cuvintele lui Dumnezeu. Unii preoţi au schimbat însă chiar şi binecuvântarea de la finalul slujbei.

Ei nu mai spun "Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh", ci "Creatorul, Mântuitorul şi Sanctificatorul". Preoţii tradiţionalişti au criticat schimbările pentru că nu ar respecta textul Bibliei.


Știre preluată de pe www.radioelim.ro
Textul bibliei ramane asa cum este, chiar daca ne convine sau nu. Daca in original, referirile la Dumnezeu sunt la genul masculin, asta e. NU vad care e problema...si e spre binele nostru sa ii invatam pe altii asa cum e in original:

Apocalipsa 22:18 Mărturisesc oricui aude cuvintele prorociei din cartea aceasta că, dacă va adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu îi va adăuga urgiile scrise în cartea aceasta.
Apocalipsa 22:19 Şi dacă scoate cineva ceva din cuvintele cărţii acestei proorocii, îi va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vieţii şi din cetatea sfântă, scrise în cartea aceasta."
Adăugat în 09/09/2010 de estera_groza
Chiar citeam ieri in Marcu7"A-ti desfintat frumos porunca lui Dumnezeu ca sa tineti datina voastra!"Ei bine eu cred ca si in Scotia se practica asta,si Pavel a spus ca are toata cunostinta prin Har si prin descoperire Dumnezeiasca,pe cand acesti''episcopi''nu cred ca este descoperire Dumnezeiasca.Odata ce lucrul acesta este facut impotriva voii lui Dumnezeu ,Isus Hristos,caci sunt "TREI'' care marturisesc.Cine are urechi de auzit sa auda:...''cine este prost sa vina incoace'',cred ca asa vor sa spuna preotii acestia oamenilor,de fapt,asa le spun de la inceput dar nu-si dau seama.Fiti Binecuvantati
Adăugat în 20/09/2010 de Zarzara
Opțiuni