Joni Eareckson Tada a fost diagnosticata cu cancer la san
Adăugată de Katarina in 12/08/2010, citită de 4.250 ori
Autor: Michael Ireland, Categorie: Internațional
Joni Eareckson Tada a fost diagnosticata cu cancer la san

Joni Eareckson Tada -binecunoscutul mediator pentru persoanele cu handicap si artist suferind de paralizie tetraplegica a fost diagnosticata cu cancer la san. Vestea a fost facuta publica in data de 23 iunie 2010 de catre Doug Mazza, presedinte si directorul executiv al fundatiei Joni and Friends International Disability Center, dupa confirmarea bolii de catre medicii ei. "Joni va fi supusa mai multor teste, urmate de o interventie chirurgicala ", a declarat Mazza intr-un comunicat mass-media. "Nu vom putea stabili in ce stadiu al bolii este, inainte de aceasta procedura”

Ken Tada, sotul lui Joni de aproape 28 de ani, este foarte increzator.  "Medicii ne-au asigurat ca in ultimii 5 ani s-au facut mai multe progrese in tratarea cancerului de san decat in ultimii 150 de ani” a spus el. "Suntem increzatori ca Joni se afla  pe maini bune."  “De multe ori am spus ca afectiunile noastre vin din mana Dumnezeului nostru Atot-Intelept si Suveran, care ne iubeste si doreste ceea ce este cel mai bun pentru noi. Desi  cancerul este ceva nou, eu sunt pregatita sa primesc de la Dumnezeu, orice considera ca este potrivit pentru mine” Da, este alarmant, dar fiti siguri ca eu si Ken suntem cu totul convinsi ca Dumnezeu foloseste aceasta pentru a ne mari credinta, a ne inviora speranta si a intari marturia noastra in fata altora.Intotdeauna am pretuit lucrarea pe care Dumnezeu o face prin intermediul fundatiei Joni and Friends  pentru persoanele cu dizabilitati, pentru oamenii care se confrunta cu o varietate de dizabilitati: totul de la autism la boala Alzheimer, de la cei suferind de spina bifida la leziuni ale maduvei spinarii", a mai declarat Joni. " Ani de zile am sperat ca tetraplegia mea ar putea incuraja oamenii care se lupta cu cancerul ... acum am o sansa de a simti cu adevarat cu ei si de a calatori alaturi, afirmand ca harul lui Dumnezeu este intotdeauna suficient pentru orice boala sau invaliditate."
 
Dupa interventia chirurgicala (programata pe data de 28 iunie), Joni va beneficia de un tratament corespunzator pe baza constatarilor. "Din fericire, tetraplegia mea nu are impact in mod semnificativ asupra  interventiei chirurgicale sau tratamentului. Sunt la fel ca orice alta femeie care are cancer la san", a spus Joni. "Vreau sa- mi canalizez toate energiile pentru a ma face bine."

Informatii actualizate privind starea de sanatate si evolutia bolii lui Joni vor fi postate pe site-ul organizatiei  Joni and Friends  website www.joniandfriends.org/ sectiunea "Joni's Corner". Cei care doresc sa posteze rugaciuni de incurajare pentru Joni si sotul ei o pot face la adresa de mai sus.  Fundatia Joni and Friends International Disability Center doneaza carucioare cu rotile persoanelor cu hanicap (Wheels for the World), asigura prin serviciile sale: consiliere, incurajare familiilor in care exista persoane afectate de dizabilitate (Family Retreats), programe de radio si televiziune cu teme crestine, programe de educare si de munca pentru persoanele cu handicap, training pentru persoanele si bisericile care vor sa se implice in lucrare, servicii de corespondenta, literatura crestina etc.


 Joni Eareckeson Tada este tetraplegica de mai bine de 40 de ani, este fondatorul  fundatiei Joni and Friends International Disability Center  si un sustinator puternic al persoanelor cu handicap. Ea a servit in Consiliul National pentru persoanele cu handicap si in Comitetul Consultativ pentru persoanele cu dizabilitati al Departamentului de Stat al S.U.A. Joni este membru corespondent pentru interesele persoanelor cu dizabilitati pentru Comitetul pentru Evanghelizarea Mondiala de la Lausanne (LCWE) si serveste in calitate de consultant la Misunea Americana pentru leprosii, la Institutul Naţional de educare pentru persoanele cu handicap, precum si ca membru in comitetul Asociatiei Scriitorilor Crestini  si al Societatii Crestine de Medicina si Stomatologie
.

 


Știre preluată de pe www.christiannewstoday.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni