ZÂMBET INVOLUNTAR CU VOLUNTARII ASOCIAŢIEI SMILES
Adăugată de sorinpetrache in 07/08/2010, citită de 3.367 ori
Autor: Sorin Petrache, Categorie: Diverse
ZÂMBET INVOLUNTAR CU VOLUNTARII ASOCIAŢIEI SMILES

SALONTA / MĂDĂRAS

ZÂMBET INVOLUNTAR CU VOLUNTARII ASOCIAŢIEI SMILES

 

În prima zi, au fost opt prichindei curioşi. A doua zi, s-au înmulţit cu zece, mai măricei, mai serioşi şi mai pretenţioşi. În a treia zi, celor 18 s-au mai adăugat şapte copii şi adolescenţi aşa că, joi, 5 august, voluntarii Fundaţiei Smiles din Bihor au promis copiilor din Salonta şi Mădăras că vor mai veni, negreşit, şi în această săptămână, în zilele de miercuri joi şi vineri. Zâmbetul luminos tipărit pe chipul celor 25 de copii a fost principalul argument.

 

Programul interactiv de studiu biblic, jocuri şi concursuri ancorate în învăţătura Sfintei Scripturi a fost primit cu bucurie de copiii din municipiul Salonta şi comuna Mădăras care s-au întâlnit săptămâna trecută, timp de trei zile, cu voluntarii Fundaţiei Smiles şi prietenii din Anglia şi Statele Unite ale Americii. Gazda copiilor cu vârste cuprinse între 4 ani şi 12 ani, proveniţi din familii baptiste, penticostale, ortodoxe, catolice şi reformate a fost Biserica creştină baptistă „Credinţa” din comuna Mădăras, păstorită de ing. Aurel Galchiş şi ing. Florin Cociubei, pastorii Bisericii creştine baptiste „Betel” din Salonta. La această minunată binecuvântare a participat şi Georgeta Opreanu, director adjunct al Asociaţiei Smiles care a avut iniţiativa lansării acestui program interactiv de vacanţă în zona municipiului Salonta.

Spectacolele de teatru biblic, teatru de păpuşi cu tematică educativă, jocurile şi activităţile creative inspirate din Noul Testament au fost gândite şi susţinute cu multă dragoste şi devotament de voluntarii Fundaţiei Smiles: Andreea Deiac, Daniela Pogan, Călin Florea, Rebeca Ionac şi Marian Zaharia. Acestor tineri inimoşi li s-au alăturat grupuri de voluntari din Marea Britanie şi Statele Unite care au completat tabloul de zâmbete şi bucurie, de cântece şi jocuri creative. Cu toţii au reuşit să aducă bucurie şi speranţă în sufletul copiilor care au descoperit în Isus Hristos şi în ucenicii săi cei mai buni prieteni. „Acest program interactiv face parte din proiectul  Şcoala de Vacanţă şi se derulează săptămânal, în diferite oraşe, comune şi sate din judeţul Bihor, din luna mai, până la sfârşitul lunii august. Aici, la Salonta şi Mădăras, ne-am simţit extraordinar şi am trăit cu bucurie momente unice alături de aceşti copii simpli şi sinceri. Promitem să revenim la biserica baptistă din Mădăras şi în zilele de 11, 12, 13 august, de la ora 14:00, cu surprize noi, clovni din Statele Unite, noi piese de teatru biblic şi personaje interesante în teatrul de păpuşi. Cadourile şi premiile-surpriză vor fi nelipsite. Tot ce facem noi este să-L slujim pe Domnul Isus Hristos sădind sămânţa credinţei într-un ogor imaculat aşa cum este sufletul de copil. Dumnezeu se îngrijeşte de restul”, ne-a declarat Daniela, voluntar al Asociaţiei Smiles.

Asociaţia Smiles sau „Fabrica de Râs” are drept scop ocrotirea şi educarea categoriilor sociale şi etnice defavorizate precum şi promovarea şi susţinerea drepturilor şi demnităţilor acestora, în conformitate cu principiile şi morala creştină. Asociaţia a luat fiinţă în anul 2002, la iniţiativa domnului Kevin Hoy din Marea Britanie care a venit în vizită prin ţara noastră şi a observat un lucru dureros şi fără precedent: oamenii nu zâmbesc. Sau o fac prea puţin... Aşa a apărut în inima lui un vis de copil: „Cum ar fi dacă, printr-o baghetă magică, ar face oamenii din jur sa zâmbească?”. Asociaţia îşi desfăşoară activităţile în Complexul Comunitar Tileagd, Centrul Comunitar Gepiu, Comunitatea de rromi din Sălard, în Centrul familial Cihei, are o capacitate de 200 de familii nevoiaşe asistate în judeţul Bihor şi oferă servicii social-educaţionale profesionale prin intermediul unei echipe dinamice de profesionişti experimentaţi a căror activitate se regăseşte şi pe site-ul www.asociatiasmiles.ro.

Sorin Petrache


Știre preluată de pe crisana.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni