O Curte de Apel din SUA i-a acordat unui pastor sudanez permisiunea de a distribui literatura crestina musulmanilor
Adăugată de Katarina in 17/07/2010, citită de 2.247 ori
Autor: Lawrence Jones, Categorie: Internațional
O Curte de Apel din SUA i-a acordat unui pastor sudanez permisiunea de a distribui literatura crestina musulmanilor

Un complet de judecata de la Curtea federala i-a aprobat,  joi (18. 06. 2010) unui pastor sudanez  ce lua parte la un festival arab dreptul de distribui literatura religioasa si sa discute cu alti musulmani despre credinta lui, cazul sau fiind suspendat pana la recurs..

 

Decizia celor 3 judecatori de la Circumscriptia Judiciara a Curtii de Apel  de a aproba printr-o motiune de urgenta un ordin temporar de restrictie pentru pastorul George Saieg  vine la o zi dupa inceperea  Festivalului International Arab care se desfasoara anual in Dearbron statul Michigan, la care se astepta sa vina peste 300.000 de persoane din toate colturile tarii, Canada si Orientul Mijlociu.

“Raspunsul rapid al Curtii de Apel este o mare victorie pentru Primul Amendament si o infrangere adusa eforturilor celor din Dearborn de a-i sustine pe musulmani prin ignorarea Constitutiei noastre” a comentat intr-o declaratie Richard Thompson, presedinte si  avocat sef al  Centrului de Drept Thomas More (TMLC*). “Este ironic ca in timp ce recent cativa americani au aplaudat libera exprimare exersata de catre sute de mii de musulmani pe strazile din Iran, orasul Dearborn a restrictionat dreptul de libera  exprimare ale crestinilor pe strazile orasului si in locurile publice”  a mai adaugat Thompson al carui grup  apara de anul trecut, drepturile pastorului Saieg si a organizatiei acestuia Perspectiva Crestina Araba (ACP**), cu baza in Clifornia.

 

Desi  ACP  viziteaza Festivalul Arab de la Dearborn  inca din 2004, anul trecut grupul pastorului Saieg i s-a comunicat sa ramana intr-o anumita locatie, sa nu calatoreasca liber in locurile publice si sa distribuie literatura crestina in afara festivalului. Cand Departamentul de Politie din Dearborn l-a amenintat pe Saieg ca-l  aresteaza daca-si distribuie literatura religioasa langa locul de desfasurare al festivalului, Ann Arbor  de la asociatia  TMLC a intentat un proces federal la  Curtea de Apel  pentru Districtul de Est din Michigan, contestand constitutionalitatea restrictiei impuse in Dearborn.

 “Aceasta este o victorie pentru Primul Amendament si pentru dreptul crestinilor la libera exprimare. Cu toate ca aceasta extraordinara decizie aprobata de catre Curtea de Apel  se aplica doar festivalurilor viitoare,  este o indicatie buna ca noi vom invinge la recurs” a spus Robert. J. Muise  avocat senior in cadrul TMLC, in urma deciziei de joi.

 

Dearborn, cu o populatie estimata la 98. 000 de locuitori din care 30.000 rezidenti apartenenti la islam, se intampla sa fie una din cele mai dense comunitati populate de musulmani din SUA.

La Al 15-lea  Festival Anual International Arab de la Dearborn, care a avut  loc intre 18 si  20 iunie, au fost prezente peste 30 de cabine cu diverse mancaruri din toata lumea musulmana, un carnaval,  o scena interactiva pentru copii, marfuri arabe, caligrafie,  facerea de paine si altele. Festivalul  este cel mai important eveniment organizat de catre Camera de Comert Arabo- Americana.

*Thomas More Law Center este o firmade avocatura non-profit care apara interese publice ale cetatenilor deidacata apărarii si promovarii libertăţii religioase a creştinilor, valorile familiei şi sfinţenia vieţii umane. Scopul lor este de a fi “sabie şi scut pentru oameni de credinţă” oferind reprezentare juridică gratuită pentru a-i apăra şi proteja pe creştini şi credinţele lor.

**Organizatia Perspectiva Crestina Arabă (ACP) si-a început activitatea în 2001 ca librărie creştină arabă în Anaheim, California. Ea s-a dezvoltat rapid prin activitati de evanghelizare mergand saptamanal la moschei şi festivaluri arabe. Pe langa aceste activitati, pentru a-i atinge pe cat mai multi musulmani cu Evanghelia, ACP a sporit intersul despre islam si activitatea organizatiei si in bisericile din sudul Californiei. În 2003, ACP s-a constituit ca o organizaţie non-profit şi continuă şi astăzi in activitatea de evanghelizare. Mai multe detalii despre organizatie  si lucrarea ei vizitati site-ul http://ministrytomuslims.net/index.html 


Știre preluată de pe www.christianpost.com
Bunul Dumnezeu sa binecuvanteze lucrarea pastorului Saieg si a organizatiei ACP.Sa ne rugam pentru aceasta lucrare.
Adăugat în 18/07/2010 de gigel1961
Opțiuni