Un baiat crestin pakistanez rapit si fortat la munca silnica
Adăugată de Katarina in 08/07/2010, citită de 2.372 ori
Autor: Thomas Kelly, Categorie: Internațional
Un baiat crestin pakistanez rapit si fortat la munca silnica

O stire aparuta pe site-ul Compass Direct News relateaza faptul ca in  Pakistan un baiat crestin in varsta de 11 ani  a fost rapit si fortat sa munceasca in conditii de sclavie la un proprietar de terenuri musulman. Baiatul a fost rapit si fortat sa lucreze in contul datoriei pe care familia o are la acest musulman. Mama lui, Katherine Bibi a afirmat faptul ca proprietarul Ashraf Cheema din satul  Dhonikay,Wazirabad ii va oferi conditi mai bune de munca: va fi eliberat din lanturile de fier, munca lui se va usura, va fi mai bine hranit si a promis chiar stergerea datoriei familiei daca el se va converti la islam. Baiatul este supus in mod constant la astfel de presiuni pentru a se converti la islam.

 

Dawood Masih  de la Comisia Nationala de Justitie si Pace (NCJP) a afirmat “Copilul, Danish Masih, s-a dezvoltat slab si  este malnutrit lucrand in conditii de sclavie fara pauze de la 4 a.m. (dimineata) pana la 11 p.m. (seara)  deseori in lanturi de fier cu o jumatate de paine pe zi. Datorita orelor putine de somn, a presiunii fizice si mentale imense, el a devenit mai slab si bolnav. De  1 an si jumatate lucreaza in locul tatalui lui Riaz Masih si a fratelui acestuia Adnan Kashif fara nici un fel de concediu si chiar concediu medical,”. “Tatal si fratele baiatului au lucrat pentru Cheema pentru a -si plati datoria de 142.000 de rupii (1.640 $US) dar angajatorul nu le-a platit salariul lunar si nici nu le-a scazut din datorie” a precizat Emmanuel Berkat Gill de la Alianta Tuturor Minoritatilor Pakistaneze (APMA). “Salariul lui Riaz Masih era de 3.000 de rupii (35 $US) si a fratelui lui Adnan Kashif de 2.500 de rupii (29 $US). Chema a stors ,de asemenea, pamant de la fratele mai mare al baiatului care valora 35.000 de rupii  ( 404 $US) la fel fara sa scada din datorie  si a perchezitionat casa familie  situate in satul Ali Naggar, furand zestrea lui Katherine Bibi in valoare de 200.000 de rupii (2.308 $US). Fiind si un proprietar de terenuri musulman, bogat, puternic si influent, Cheema a facut toate astea si are cruzimea sa nu scada din datorie”

 

Suferind in aceast fel din cauza lui Cheema , familia a decis sa fuga la Islamabad. Acum 18 luni, viata linistita a familiei a fost spulberata cand Cheema l-a rapit pe fiul cel mai mic al familiei si l-a dus la proprietatea lui din satul Dhonikay langa Ali Naggar in orasul Wazirabad.

“Dupa toate cele intamplate Cheema ne este dator noua mai degraba decat ii datoram noi lui”. Mama baiatului a mers la tribunal pentru a-si recupera fiul, iar pe 10 iunie judecatorul de district a trimis un executor judecatoresc la casa acestuia pentru a asigura de intoarcerea baiatului de 11 ani. Dar executorul s-a intors fara  Mithu deoarece Cheema este un om influent si bogat si fiind instiinta dinainte depre raid de catre un informator anonim  a ascuns copilul”a spus mama copilului. Ea a am spus ca din moment ce executorul a esuat in incercarea de a-l recupera pe baiat , Cheema  a aruncat amenintari asupra ei si asupra sotului spunand “ dupa acest raid niciodata nu vei mai putea sa iti recuperezi fiul  si nici nu iti voi acorda o anulare a datoriei ‘

In urma eforturilor lui Gill de la  APMA si a lui  Dawood Masih de la NCJP, Cheema a fost de accord ca tatal lui sa lucreze in locul baiatului iar baiatul sa fie eliberat , dar cand acestia au mers la el acasa si-a retras cuvintele si nu l-a predat pe baiat.

 

Contactat de Compass, Cheema a spus ca nici un astfel de baiat nu lucreaza la ferma sa sau si ca “cineva i-a informat gresit”.

Sub presiunea timpului, conducatorii crestini au intocmit o petitie catre chestorul adjunct al Politiei din Wazirbad pentru al recupera pe Masih.

 

 


Știre preluată de pe www.christianpost.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni