Crestinii afgani din exil sprijina crestinii care traiesc in Afganistan
Adăugată de Katarina in 07/07/2010, citită de 2.578 ori
Autor: Jenna LylePosted, Categorie: Internațional
Crestinii afgani  din exil sprijina crestinii care traiesc in Afganistan

 

Ca urmare a recentului apel facut de catre un secretar adjunct al Parlamentului Afgan in care solicita guvernului executia publica a crestinilor, un grup de crestini afgani care traiesc in exil in India au redactat de urgenta o alegatiune catre comunitatea internationala pentru a-i ajuta pe crestinii care traiesc inca in Afganistan.

 Scrisoarea a fost editata de catre o comunitate de 150 de afgani convertiti care traiesc in New Delhi ca refugiati datorita amenintarilor venite din partea afganilor musulmani. In scrisoare ei ii indeamna pe toti crestinii din lumea intreaga sa se pronunte deschis impotriva acestei “ extraordinare nedreptati si “evidente violare a drepturilor omului” care are loc impotriva crestinilor din Afganistan. ”Ne-am parasit tara pentru ca eram condamnati la moarte din pricina credintei noastre crestine. Crestinii sunt numiti pagani si infideli si condamnati la moarte de catre guvernul afgan. Pedeapsa cu moartea ii astepta pe toti aceia care vor sa paraseasca intunericul si sa vina la adevarata lumina, sa se pocaiasca de pacatele lor si sa creada in Isus Hristos”.

 Scrisoarea este un raspuns la revoltele si demonstratiile care au izbucnit in Afganistan luna trecuta, dupa ce canalul independent Noorin TV a transmis un documentar in care erau dezvaluite nume si fete ale unor presupusi crestini convertiti. Protestatarii au facut apel la presedintele Hamid Karzai sa-i aresteze si sa-i execute pe cei convertiti iar secretarul adjunct din camera inferioara a Parlamentului, Abdul Sattar Khawasi, a facut apel la executarea crestinilor convertiti de la islam. Grupul continua sa spuna ca au primit rapoarte cu privire la faptul ca au existat crestini afgani cara au fost arestati si ale caror case si afaceri au fost perchezitionate in ultimele saptamani. A fost relatat, deasemenea, si faptul ca autoritatile ii tortureza pe crestinii arestati pentru a-i forta sa dezvaluie numele altor crestini convertiti, locatia bisericilor subterane si membrii lor. Ei au declarat “ In lumina acestor evenimente si a unei taceri greu de inteles a mass-mediei asupra acestor atrocitati care au loc sub privirile comunitatii internationale, invocam impreuna cu Trupul lui Hristos din intreaga lume sa –I sustinem pe fratii si surorile nostre afgani in timpul acestor vremuri critice  printr-o pozitie ferma si rasunatoare impotriva acestor nedreptati severe si devastatoare comise de catre guvernul nostru impotriva lor.”

 Chemarea la executarea crestinilor vine la doua zile dupa ce activitatile a doua organizatii umanitare au fost suspendate de catre autoritati, in urma  acuzatiilor de prozelitism. Church World Service si  Norwegian Church Aid nu pot opera pe durata  acestor investigatii. Ambele organizatii neaga orice acuzatie.


Știre preluată de pe www.christiantoday.co.uk
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni