In ciuda pericolelor pe care le intampina, crestinii din Orientul Mijlociu impartasesc credinta si altora
Adăugată de Katarina in 22/06/2010, citită de 2.228 ori
Autor: Gary Lane, Categorie: Internațional
In  ciuda pericolelor pe care le intampina, crestinii din Orientul Mijlociu impartasesc credinta si altora

Ce se intampla cand un musulman din Orientul Mijlociu se intoarce la Cristos? Multi dintre ei se tem de persecutii asa ca isi pastreaza credinta crestina in secret. Altii mai indrazneti isi profeseaza credinta si sufera ca rezultat consecinte teribile. In Orientul Mijlociu sunt pericole dar si binecuvantari ale imbratisari si impartasirii Evangheliei in cea mai suferinda regiune a lumii.

Este greu sa fii crestin intr-o societate dominata de musulmani, in special in Egipt unde la inceputul acestui an cativa crestini au fost omorati pe strazi langa orasul Luxor.

Unul dintre cei ce sufera persecutii datorita credintei in Cristos este Mohammed Hegazy din Egipt care a fost inchis si torturat de agentii de securitate care au incercat sa-l intoarca la Islam. Hegazy sufera deoarece si-a marturisit public credinta, el si familia lui stau ascunsi, fugind pentru vietile lor si asta datorita faptului ca are cateva fatwas (sentinte oficiale islamice cu moarte impotriva lui) pentru ca a devenit crestin si a luptat pentru a-si castiga dreptul de a schimba religia pe cardul sau de identitate. Convertitii de la islam din tarile musulmane adesea incearca sa-si pastreze secreta credinta dar multi sunt gasiti de catre membrii familiei  sau de alte persoane.

 In ciuda riscurilor la care se expun, unii crestini mai indrazneti simt dorinta de a-si  impartasi credinta cu musulmanii sau cu alti oameni. Asa este Hassan un crestin irakian care cu cativa ani in urma a pus bazele unei biserici in Mosul, numarul crestinilor crescand de la cativa oameni la 60 de persoane in aproape 5 luni. Chiar daca in urma unei impuscaturi este paralizat si nu va mai putea sa mearga vreodata, Hassan continua si astazi sa impartaseasca credinta lui Cristos cu altii, dar o face in Liban si intr-un scaun cu rotile.  Paralizia i-a cauzat multe dificultati dar si oportunitati.

Multi musulmani de pretutindeni din Orientul Mijlociu vin la Cristos prin semne si minuni ca acele  facute de Pavel si Barnaba si descrise in Cartea Faptele Apostolilor. Drumul spre Damasc unde a avut loc intoarcerea lui Pavel la Dumnezeu a fost inceputul unei incredibile misiuni care a schimbat lumea. Astazi in Siria, alti evanghelisti ii calca pe urme. Avem frica, dar Isus este cu noi - Emanuel este cu noi. Isus a zis „ Sunt cu voi totdeauna” si trebuie sa mergem in moschei si oriunde sa spunem oamenilor adevarul despre El si dragostea lui.” a zis Rasim unul dintre acesti evanghelisti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Știre preluată de pe www.cbn.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni