Convertiții creștini din Afgan riscă să fie omorâți
Adăugată de Daniel in 08/06/2010, citită de 2.439 ori
Autor: Daniel Bora, Categorie: Internațional
Convertiții creștini din Afgan riscă să fie omorâți

Secretarul adjunct al Casei Parlamentare din Afganistan, Abdul Sattar Khawasi, impune ca convertiți creştini să fie executați în public. Aceasta a zis când a văzut un film care arată modul în care afgani sunt botezaţi şi se roagă în limba lor maternă.


Biroul de Inteligență NDS ar trebui să aresteze imediat pe acești bărbaţi, astfel încât hotărârile să pot fie aplicate, a spus el în Parlament.

Videoul a ridicat anterior sentimente puternice în rândul studenţilor de la Universitatea din Kabul. Studenţii cer ca străini care sunt  implicați în "prozelitism" să fie expulzați din ţară.


Organizaţiea Internaţională Concernul creştin, CPI a declarat, în conformitate cu Christianity Today că guvernul Afgan apasă din greu pentru a ceastă problemă, şi că creştinii afgani se ascund de teama de a fi executați. Prozelitismul este ilegal în Afganistan şi pote fi pedepsit cu moartea.

- Guvernul Statelor Unite trebuie să intervină pentru a proteja libertatea religioasă şi drepturile omului pentru toţi afganii ", a declarat purtatorul de cuvant al CPI.


Știre preluată de pe www.christiantoday.com
Opțiuni