Emisiunile radio-tv care contin discriminare pe criteriu de sex ar putea fi interzise
Adăugată de iurkowski in 28/05/2010, citită de 2.460 ori
Autor: Iurkowski, Categorie: Semnele sfârșitului
Emisiunile radio-tv care contin discriminare pe criteriu de sex ar putea fi interzise

Emisiunile radio-tv care contin discriminare pe criteriu de sex ar putea fi interzise

 

Guvernul propune ca emisiunile radio sau tv care contin mesaje de discriminare pe criteriu de sex sau orientare sexuala, dar si pe baza de rasa, etnie, religie sau categorie sociala, sa fie interzise.

Ministerul Muncii a lansat spre dezbatere publica proiectul de lege pentru modificarea articolului 40 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, care prevede interzicerea difuzarii si redifuzarii programelor care contin "orice forma de incitare la ura".

Astfel, propunerea prevede ca expresia de programe care contin orice forma de incitare la ura sa fie clarificata.

"Este interzisa difuzarea si retransmisia de programe informative, de divertisment sau educative care contin sau reproduc orice forma de discriminare pe criteriu de sex, gen, orientare sexuala, categorie sociala, apartenenta la o categorie defavorizata, convingeri, varsta, handicap, boala cronica necontagioasa, infectare HIV, rasa, nationalitate, etnie, limba, religie sau orice alt criteriu care, potrivit legislatiei in vigoare, are efecte discriminatorii", se arata in proiectul de lege.

In expunerea de motive a proiectului, se arata ca modificarea legii este necesara din cauza problemelor aparute in aplicarea legii, in sensul ca, "in textul actual al acestui articol nu sunt precizate cu claritate tipurile de programe interzise spre
difuzate/retransmisie".

Se precizeaza ca "dispozitiile art. 40 in forma propusa spre modificare nu pot fi interpretate in sensul restrangerii dreptului la libera exprimare, a dreptului la opinie si a dreptului la informatie".
 
............................................................................................................................................................................................
...pas cu pas ne ingradesc...cu siguranta vor disparea predicile fratilor de pe cele cateva canale tv... nu mai avem voie sa vb nimic despre pacate...bine a zis DOMNUL Isus ...cat este ZIUA trebuie sa lucrez lucrarile TATALUI Meu ...vine intunericul cand NIMENI nu mai poate sa lucreze..."rasaritul" acestui intuneric este in plina ascensiune... va ramane ce ai lucrat pentru DOMNUL cat ai putut...caci vine clipa cand nu mai poti face nimic...lumea intreaga, statul nazist ,se pregateste si este pregatita sa-si primeasca si "liderul", ultimul.

Știre preluată de pe www.ziare.com
mda ... asta e inca o dovada ca nu avem "coloana vertebrala" adica principii dupa care sa functionam sanatos. Asta ar trebui sa fie un serios semnal de alarma pentru cei care sustin ca noi romanii suntem un popor "original si de sine statator" care isi face propria politica cand in realitate acceptam orice idee care vine de la guvernantii lumii fara a le analiza, de fapt cumsa le analizam cand pentru noi "tot ce zboara semananca"? Oare chiar noi suntem urmasii domnitoriilor romani cu care ne mandrim sau avem doar impresii? Si inca un lucru: poate oare un popor sa traiasca fara principii ? Raspuns categoric NU (in caz contrar, DA dar doar haotic si nu de durata) ... foarte adevarata observatia autorului acestui articol
Adăugat în 27/07/2011 de eutih
Opțiuni